Anita Dujić i u božićnim dekoracijama slijedi jednostavnost. Zavirite u njezin dom u blagdanskom ruhu!

Naša povremena kolumnistica, model i set dekoraterka Anita Dujić (@anita__dujic) otvorila nam je vrata svoga doma u kojem već vlada blagdansko raspoloženje. Kako je Anitin životni prostor prava oaza jednostavnosti, minimalizma i prirodnih materijala, i dekoracije su na tom tragu. Inspirirajte se!

 


Svake godine me jako razveseli prebožićna atmosfera i ono nešto posebno u zraku. Volim postavljati razne dekoracije po čitavom stanu, uz uvjet da se nadopunjuju i da na neki način tvore cjelinu, tj. zajedničku priču. Bitne su mi boje, ugođaj koji želim prenijeti i usklađenost. Volim kada dekoracije ne odudaraju previše od ostatka stana i kada su tematski povezane.

FOTO: PRIVATNI ARHIV AUTORICE

U hodniku sam se odlučila na nježnu, bijelu varijantu jer je sve nekako neutralno u tom dijelu stana. Malene vaze sa prekrasnim eukaliptusom koji se provlači i u nekim drugim dekoracijama ove sezone, te diskretne figurice borova učinile su hodnik blagdanskim, a opet decentnim.

FOTO: PRIVATNI ARHIV AUTORICE

Na komodi ispod televizora smjestile su se kućice iz kojih dopire njezno svjetlo svijećica, a koje daje poseban ugođaj navečer kada svi sjednemo na kauč uz čaj i dekicu.

FOTO: PRIVATNI ARHIV AUTORICE

FOTO: PRIVATNI ARHIV AUTORICE

Kako me priroda uvijek inspirira tako je ove sezone u mom domu jako puno prirodnih materijala i grančica koje su nađene u šumi. Na stolu u dnevnoj sobi je snop grančica sa šišarkama i par ukrasnih dekoracija.

FOTO: PRIVATNI ARHIV AUTORICE

Na zidu u mom najdražem kutku veliki vijenac koji sam isplela od dugačkih, savitljivih grana isto iz obližnje šume. Dodala sam im malo bobica božikovine i to je to. Čine prekrasan dodatak i ukras mojoj božićnoj atmosferi.

FOTO: PRIVATNI ARHIV AUTORICE

Ukrase možete pronaći svugdje, ima zaista jako puno izbora, ali moj savjet je da nešto izradite i sami. Ideja je jako puno, a inspiraciju možete pronaći svugdje. Pripazite da ne pretjerate i da probate ukrase/boje uskladiti, ljepše će izgledati.


FOTO: PRIVATNI ARHIV AUTORICE

ADVENTSKI VIJENAC

Nekako uvijek volim sama napraviti svoj vijenac i obično svake godine bude drugačiji ili onog kojeg već imam malo izmijenim. Izgled vijenca ovisi o tome kakvi su vam ostali ukrasi u domu kao i osobne preference.

Ako odete na internet ideja je jako puno a na vama je da izaberete što želite. Danas se zaista svašta može kupiti od materijala, a izrada samog vijenca meni osobno daje veliko zadovoljstvo.

FOTO: PRIVATNI ARHIV AUTORICE

U ovom slučaju kupila sam par neophodnih stvari; vrući pištolj s ljepilom koji je obavezan, vrpcu za mašnu, božikovinu, eukaliptus, vijenac i svijeće. Bilo je potrebno pola sata da ga izradim, a svaki dan me razveseli kada ga vidim.

FOTO: PRIVATNI ARHIV AUTORICE

BLAGDANSKI STOL

Oduvijek se volim igrati s postavljanjem stola, posebno kada dolaze gosti, a skupljanje zanimljive i ručno rađene keramike moja je strast. Blagdanski stol je poseban jer u ovo doba godine su dostupne razne dekoracije koje ga čine posebnim.

Ovo su dvije varijante, jedna je njezna s eukaliptusom kao detaljem koji se provlači kroz ostale božićne dekoracije po stanu, zguzžvanim lanenim stoljnjakom, svijećama u ručno rađenim drvenim svijećnjacima domaće proizvodnje, te vintage čašama.

FOTO: PRIVATNI ARHIV AUTORICE

Druga opcija je malo mračnija, meni osobno najdraža. Sivi set za jelo, crni beštek, ugođaj, svijeće i božikovine koja je simbol Božića i blagdana.

Ideja je još puno, igrajte se, razveselite sebe i svoje bližnje tako da ćete malim detaljima i pažnjom uveličati bilo koje okupljanje za stolom, a posebno ono blagdansko.

FOTO: PRIVATNI ARHIV AUTORICE

 

 

 

 

 

 

 

Komentari