Nakon sezone grijanja, pretvorite radijatore u moćne dekorativne detalje

Moderno stanovanje nezamislivo je bez radijatora i mnogima je, unatoč lijepom i skladnom dizajnu ovo grijaće tijelo trn u oku. Sada, kada je sezona grijanja gotova, možete ga pretvoriti u glavni stilski adut u prostoriji. Nudimo vam nekoliko sjajnih ideja!

 

 

Radijatori u svakom interijeru prvenstveno imaju praktičnu ulogu i mnogima su, unatoč lijepom i decentnom dizajnu, trn u oku. No, kako je riječ o spasonosnom rješenju u hladnim danima koje nam omogućuje da se ugodno i opušteno osjećamo i kada su vani debeli minusi, brzo zaboravimo svoje nezadovoljstvo njihovim izgledom. Sve dok ne prestane zima i dođu ljepši dani… Tada nam pogled na radijator ne predstavlja veliko zadovoljstvo.

No, sve se može promijeniti ako počnemo o njima razmišljati na drugi način – kao elementima koji mogu biti i dekorativni te podići prostor. Kako bi otkrili radijatore na novi način i stvorili od njih jak stilski akcent u domu, nudimo vam nekoliko sjajnih ideja…

 

 

 

Foto: Architectural Digest

 

Dovoljno je samo nekoliko poteza da vaš radijator bude jaka stilska karika u domu. Vrlo praktično rješenje je postavljanje daske ili bilo kojeg pločastog materijala iznad radijatora koji može poslužiti kao praktična polica za odlaganje sitnica te bilja koje se sada, kada radijator nije u funkciji, neće sušiti. Kada zahladi i prostor se počne grijati, zelenilo premjestite na drugu lokaciju, a umjesto njega stavite slike, fotografije, statue…

Ovakva polica može biti trajno rješenje jer neće ometati širenje topline po prostoriji a vama će uvijek biti koristan element za odlaganje sitnica i dekoriranje. Želite li pojednostaviti priču, umjesto daske možete staviti i uski poslužavnik i ukrasiti ga detaljima.

 

 

Foto: Gunnar Larson for Homepolish / Domino

 

Bojanje radijatora je također vrlo efektna estetska transformacija koja će biti itekako uočljiva u interijeru. Naročito u ulaznom prostoru gdje se stvara prvi dojam o nekom interijeru. Ako vam se ne sviđa ideja da to bude neka jarka boja, uvijek se možete odlučiti za par tonova svjetliju ili tamniju nijansu od boje zida. Tako će i zid i radijator doći do izražaja. Pun pogodak bit će bojanje cijevi od grijanja u istu boju. Tako ćete dobiti trajno uljepšane radijatore, i pogled na njih više vam sigurno neće biti trn u oko.

 

 

Foto: Josh Young Design House / Domino

 

Najjednostavniji način dekoriranja radijatora svakako je da stavite nekoliko sitnica na njega – vrlo efektno će izgledati i knjige te slika i vaza. Ovu dekorativnu postavu možete vrlo često mijenjati jer iziskuje svega nekoliko minuta, a naročito efektno će izgledati ako prostor – zid oko radijatora također stilski ujednačite.

 

Foto: Chris Snook / Domino

 

Želite li izbjeći slaganje stvari izravno na radijator i niste pristalica police, a željeli biste ga ipak uljepšati, izvrsno rješenje je trendi konzolni stolić. Ovaj trendi mali komad namještaja bit će itekako primijećen, ali i praktičan i trajan dodatak svakoj prostoriji.

 

 

 

 

Foto: Ideal Home

Ovo vam vjerojatno nikada nije palo na pamet... Savršeno jednostavna ideja kako rješiti problem odlaganja knjiga, a radijator učiniti itekako zanimljivim detaljem u prostoriji. Ovaj način dekoriranja možete kombinirati s policom ili poslužavnikom iznad njega.

Komentari