URADITE SAMI: ledeni svijećnjaci za vaš balkon!

Ledeni svijećnjaci jednostavni su za izradu i oduševit će sve. Donosimo jednostavan i jeftin način kako dekorirati svoj ulaz ispred kuće ili pak balkon i terasu kada temperatura padne ispod ništice.

Svijećnjaci su definitivno jedan od najpopularnijih ukrasa koje volimo vidjeti u svom domu, a želite li nešto drugačije i originalno, možete ih i napraviti sami. Za izradu ovih simpatičnih ukrasa bit će vam potrebna samo voda, ali dodate li malo cvijeća i zelenila ili kakav manji češer ili nešto slično, dobit ćete pravi wow efekt koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Foto: Nina Holst

Evo što će vam biti potrebno:

  • Veća posuda u koju ćete uliti vodu.
  • Manja posuda pomoću koje ćete dobiti udubljenje za smještanje svjećica.
  • Neki teži predmet koji ćete smjestiti unutar manje posude kako ne bi isplivala na površinu. Primjerice, dva-tri kamena srednje veličine bit će sasvim dovoljni.
  • Cvijeće i zelenilo koje želite koristiti
  • Voda

Iako je cvijeće opcionalno, predlažemo da odaberete one efektne i lijepe grančice od eukaliptusa ili pak bora, jelke ili smreke.

Foto: Nina Holst

Napunite veću posudu vodom i umetnite svijeće i zelenilo. Zatim uzmite manju posudu, smjestite je na površinu i napunite kamenjem (ili nečim drugim) kako biste dobili željeni oblik, odnosno udubljenje. Poželjno je da manja posuda bude u sredini pa je dobro centrirajte, a ako je potrebno, poslužite se i ljepljivim trakama kako posudica ne bi otplutala u stranu.

NEMATE IDEJE OVE ZIME? 20 ideja za izradu božićnih ukrasa

Provjerite je li svijeće i zelenilo dobro razmješteno unutar posude kako biste dobili ravnomjeran izgled, a zatim sve skupa smjestite u škrinju ili van tijekom noći – ako je temperatura dovoljno niska, naravno.

Foto: Nina Holst

Kad se vaša dekoracija dobro smrznula, uzmite malo tople vode kako biste jednostavnije izvukli ledeni ukras i odvojili ga od posudica. Vaši ledeni svijećnjaci su spremni!

Također, pripazite na odabir svijeća. Najbolji izbor su one splastičnim dnom jer će emitirati znatno manje topline od onih s aluminijskim kalupom. Samim time produžiti će vijek trajanja vašoj ledenoj dekoraciji.

SAVRŠENO OBOJEN NAMJEŠTAJ: sve tajne najjeftinijeg makeovera doma

Foto: Nina Holst
Foto: Nina Holst

Više ideja za izradu manjih komada namještaja, ukrasa i ostalih dodataka za svoj dom potražite ovdje.

Via: Stylizimo

Komentari