Izradite efektnu i vrlo povoljnu dekoraciju za svoj dom!

Tražite li jednostavan i jeftin način kako u svoj dom unijeti dašak jeseni, donosimo ideju za izradu slike za zid sa šarenim lišćem!

 

Za izradu ove zidne dekoracije bit će vam potrebno:

  1. stari časopisi
  2. teške knjige
  3. kakva poča ili čvršća kartonska podloga
  4. okivir za slike
  5. selotejp
  6. olovka
  7. škare

Prikupite lijepe i različite listove u šarenim bojama – uzmite više no što mislite da će vam biti potrebno kako biste ih kasnije mogli kombinirati i izabrati one ljepše. Odabrane listove smjestite ravno položene unutar stranica časopisa i na sve to stavite nekoliko teških knjiga kako bi se listove isprešali i izravnali. Tako ih ostavite nekoliko dana.

Škarama izrežite kartonsku podlogu prema veličini okvira i izvadite listove iz časopisa. Pripazite da ih pritom ne oštetite. Razmjestite ih na podlozi u neki oblik, a zatim usmite selotejp i prilijepite listove sa stražnje strane na podlogu.

Nastavite lijepiti lišće prema rasporedu koji ste prije toga odrediti, a kada ste gotovi, uokvirite dekoraciju i smjestite na zid.

Savjet plus:

Želite li stvoriti geometrijski uzorak, odaberite jedan list i smjestite ga u samo središte slike, a ostale listove lijepite tako da ih postepeno “gradite” oko onog središnjeg, imajući pritom na umu simetričnost. Znajte da u konačnici sigurno neće biti potpuno identično, ne brinite, u tome i jest ljepota.

Hoćete li pokušati izraditi ovu dekoraciju? Recite nam u komentaru!

Via:Homedit.com

Komentari