Ukrasne vaze i kutijice od stare ambalaže

Stan je do kraja uređen, a vi konačno gotovi s poslom tek nakon što je svaki detalj na svome mjestu. No, ne brinite, ne morate u kupnju. Unikatnu dekoraciju kojom ćete upotpuniti prostor možete dobiti i iskorištavanjem stare ambalaže.

Potreban materijal:

  1. stara ambalaža
  2. autolakovi u željenoj boji
  3. skalpel
  4. željeni motiv ispisan na papir ili foliju

Odaberite staru bocu, limenku ili kutiju koja vam je svojim oblikom privukla pažnju. Predmet dobro operite i očistite od eventualne masnoće i prljavštine kako bi autolak koji ćete, s udaljenosti od dvadesetak centimetara nanijeti u tankom sloju, dobro prionuo na površinu. Pričekajte da se lak do kraja osuši te nakon dva sata nanesite novi sloj. Kako biste dodatno personalizirali ambalažu kojoj ste darovali novo ruho, pisačem ispišite motiv koji želite aplicirati. Izrežite ga skalpelom te ljepljivom vrpcom fiksirajte na dobro osušenu površinu. Papir također možete oprezno navlažiti, te tako pričvrstiti za predmet koji dekorirate.

Kad se osuši i aplikacija, predmet je spreman za upotrebu: ako ste odabrali kutiju, možete je napuniti slatkišima, a ako ste se odlučili za detalje na svadbenim stolovima ili rođendanske darove, vrijeme je da ih dodatno ukrasite vrpcama.

Komentari