POPUT UZGLAVLJA: napravite sami od drvenih lajsni efektnu zidnu dekoraciju

Drvene letvice imaju razne namjene. Ovaj puta će vam Antonija iz našeg InDizajn ‘uradi sam’ tima pokazati kako njima možete ukrasiti zid u svojoj spavaćoj sobi.


Drvene letvice koje mnogi nazivaju lajsnama su praktičan element u svakom domu, no naš ‘uradi sam’ tim će vam pokazati kako one mogu biti jednostavna i vrlo efektna dekoracija.

Ekipa InDizajna odlučila je urediti drvenim lajsnama akcentni zid u spavaćoj sobi, onaj na kojeg dolazi krevet, a korištene su kutne letvice kako bi se dobio dodatno atraktivniji i zanimljiviji izgled.

Letvice su se postavljale duž zida, a za početak ih je Antonija ispilila na željenu dužinu.  Izrezane letvice zatim je lijepila na jedan metar od poda kako bi se dobio dojam uzglavlja kreveta.

Prije ljepljenja budite sigurni da je zacrtana pozicija ravna kako bi letvice bile pravilno postavljene. Za lijepljenje letvica Antonija je koristila brzostezajuće montažno ljepilo koje se poveže za svega nekoliko minuta.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

Bilo je potrebno vodoravno lijepiti veliku i malu lajsnu kako bi se dobio diskretnii dojam lebdećih letvica.

Nakon što se ljepilo posušilo, krenulo se na bojanje letvica. Na taj način upotpunio se dojam uzglavlja koji se želio postići u ovoj spavaćoj sobi.


 

U video prilogu pogledajte korak po korak makeovera zida!

Komentari