Mali funkcionalni stan od 29 kvadrata ima i zasebnu spavaću sobu

Uvijek nas iznova oduševe mali kompaktni, funkcionalni stanovi koji unatoč siromašnoj kvadraturi imaju sve potrebno i nimalo ne gube na stilu. Takav je i stan koji vam danas predstavljamo, površine svega 29 četvornih metara.


Dizajnerica Nadežda Poljakova kupila je ovaj stan te ga odlučila renovirati kako bi ga prodala, no u međuvremenu je odlučila zadržati ga i neko vrijeme živjeti u njemu. Unatoč maloj površini od svega 29 četvornih metara, stan ima sve potrebno za život jedne do dvije osobe. Ovo je pravi primjer funkcionalnog stana!

Foto: Nick Rudenko

Stan je prvotno bio garsonijera sa samo jednom prostorijom, malim hodnikom i kupaonicom. Sada je, tijekom renovacije, promijenjen tlocrtni raspored pa su stvorene dvije izolirane zone s prozorima.

Foto: Nick Rudenko

Pregrada između hodnika i spavaće sobe je ustvari dvostrani ormar dubine 40 cm u koji su ugrađena skrivena vrata kojima se ulazi u malu spavaću sobu. Prostor kuhinje i ostatka koji je nastao odvajanjem pretvoren je u mini dnevnu zonu s kuhinjom, kutkom za objedovanje te boravkom.

Foto: Nick Rudenko

Unutar dnevnog prostora je i mali radni kutak pokraj prozora, a sve to omogućeno je namještajem po mjeri kojim se iskoristio svaki centimetar prostora.

Namještaj je rađen od šperploče, vrlo je izdržljiv, kompaktan i funkcionalan te ima dovoljno mjesta za pohranu.

Foto: Nick Rudenko

Kako se vlasnicima sviđao vintage ‘bucmasti’ hladnjak i to u boji, odabrana je svijetlo plava nijansa. Tako je hladnja postao polazište u odabiru boja za interijer. Dizajnerica je imala namjeru odabirom svjetlih boja i pastelnih akcenata stvoriti atmosferu sunčanog dana u interijeru.

Foto: Nick Rudenko
Komentari