Originalna rješenja i ideje u svega 25 kvadrata stana na posljednjem katu stare zgrade

Zavirite u mali i preslatki londonski stan na zadnjem katu jedne stare zagrade koji su dizajneri uredili u savršeno funkcionalno i stilski zanimljivo gnijezdo za mladu vlasnicu

 

Minijaturni stan od svega 25 četvorna metra smješten je u centru Londona, a osnovna ideja studija Black and Milk, koji potpisuje dizajn stana bila je stvaranje udobnog multifunkcionalnog prostora i maksimalno iskorištavanje kvadrature. Rezultat je funkcionalan stylish stan sa šest zona koje se međusobno isprepliću: dnevni boravak, radni kutak, spavaća soba i blagovaonica te odvojena kuhinja i kupaonica.

Najzanimljiviji dio stana svakako je onaj središnji koji po potrebi služi kao radni prostor, blagovaonica, spavaća soba ili pak dnevni boravak. Kada funkcionira kao dnevni boravak, prostor se doima dvostruko većim zbog iluzije koju stvaraju fronte ormara obložene ogledalima. U njima se reflektira prostor te se stvara i iluzija dubine.

Dio ormara iza zatvorenih fronti skriva radni kutak, koji se po potrebi otvara i postaje funkcionalna. Umjesto uobičajenog trosjeda na razvlačenje, dizajnerski je stan osmislio neobičnu, ali itekako efektnu alternativu. Samostojeći element s policom smješten iza trosjeda spuštanjem postaje krevet.

Možda najzanimljiviji dio čini “sklapanje” blagovaonice – naime, radni prostor skriven iza fronti izvlači se van, isto kao i pomoćni stolić uz nasuprotan zid, a spajanjem se dobiva velik stol dostatan za čak šest osoba. Ništa manje zanimljive nisu ni stolice – njih šest dobiva se rastavljanjem “raburea koji inače služi kao dio radnog kutka. Preostale dvije prostorije su mini kuhinja i još manja kupaonica.

 

Foto: Black and Milk Residential

 

Kuhinja U oblika je, kao i gotovo sve u stanu, rađena po mjeri – kombinacija je to bijelih elemenata visokog sjaja i drvenih dekora dok je kuhinjski zid obložen mramornim pločicama.

 

 

Komentari