Fantastično uređen i iskorišten prostor u stančiću za mladog profesora

Stan od 40 četvornih metara, koji je izvrsno izbalansirana mješavina elegancije i praktičnog, funkcionalnog dizajna potpisuje akiHaus studio iz Singapura.

 

 

Mali stanovi mogu biti pravo malo čudo u kojem se nedostatak kvadrata uopće ne osjeća. Naročito ako ga uređuje stručnjak, kao što je slučaj s interijerom od 40 četvornih metara u Singapuru. Dizajnerski studio akiHAUS prihvatio se uređenja malog jednosobnog stana koji je pretvoren u dvosobni odjeljivanjem spavaće sobe. Kuhinja je ustupila mjesto spavaćoj sobi koja je od dnevne sobe pregrađena staklenim vratima s crnim alu profilima. Prostor kuhinje premješten je u hodnik i zauzima svega 3 četvorna metra u niši koja je bila namijenjena garderobnom ormaru.

 

Foto: akiHAUS

 

Mala linijska kuhinja sasvim je dovoljna za vlasnika samca, mladog profesora čiji životni stil ne uključuje često druženje s kuhačom. Mjesto za pohranu odjeće i ostalih stvari preseljeno je dnevni boravak i zauzima cijeli jedan zid. Fronte ormara su uglavnom bijele boje, kako ne bi zagušivale prostor. Veliki saveznik u ovom malom prostoru su veliki vanjski otvori koji omogućavaju puno prirodne svjetlosti u interijer. Stoga je dizajnerski studio predložio skidanje vrata koji dijeli hodnik od dnevnog boravka, kako bi što više prirodne svjetlosti doprlo do ovoga prostora, tim više što je u njemu kuhinja. Ovako se i kuhinja doima većom.

 

Foto: akiHAUS

Velika klizna vrata koja dijele balkon i dnevni boravak omogućuju da pomicanjem vrata balkon postane dio dnevnog boravka i tako se prostor proširi. Prostor je dobro iskorišten i u spavaćoj sobi te je dio ispod prozora dobio ormariće u koji je smještena garderoba.

 

 

 

Komentari