Sedam ideja kako možete uvesti u svoj dom Pantone boju za 2020. godinu

Mnogi su se obradovali nijansi plave koju je Pantone proglasio bojom za 2020. godinu. Classic blue, poznata i kao kobaltno plava, boja djeluje umirujuće i unosi profinjenost u interijer – to su njezini najveći adut. Donosimo vam sedam prijedloga kako je možete uklopiti u svoj interijer!

 

 

Pantoneova odluka da za boju iduće godine odabere nijansu plave poznatu kao classic blue odnosno kobaltno plavu naišla je na opće odobravanje, za razliku od prošlogodišnje, narančaste nijanse Living Coral, koja je očito za one koji vole eksperimentirati. Iako, na sajmu namještaja Salone de Mobile, ova boja je bila jedna od dominantnijih. No, ono na što su se proizvođači i dizajneri odvažili, nije očito previše zaživjelo u interijerima. Oduševljenje izborom za 2020. godinu leži prije svega u činjenici da je plava općenito omiljena boja u interijerima te zbog njezinog pozitivnog učinka na naše raspoloženje.

Plava, naročito ova zasićena nijansa classic blue, donosi mir i spokoj, ali i profinjenost i eleganciju. Popularnosti ove i svih ostalih tamnih nijansi plave doprinio je trend modernizirane klasike koji voli upravo ove nijanse. “Elegantna u svojoj jednostavnosti”, kako je opisuje Pantone, kobaltno plava može doista naći mjesto u svakoj prostoriji doma. Ako si ne možete predočiti kako bi plava funkcionirala u vaša četiri zida, donosimo vam sedam inspirativnih prijedloga!

 

 

 

1. BOJA NA AKCENTNOM ZIDU

Foto: @lilyroseinteriors / Design.com

 

2. KUHINJSKE FRONTE

Dizajn: Black Lacquer / Foto: Eron Rauch

 

3. KUPAONICA

Dizajn: Carla Aston / Foto: Colleen Scott

 

4. VANJSKI I UNUTARNJI OTVORI

Foto: Ricardo Loureiro

5. NAMJEŠTAJ

Foto: Joss & Main

 

6. NEOČEKIVANA MJESTA

Foto: Lyndon Douglas

 

7. DETALJI

Foto: Interiors Addict
Komentari