DETALJ KOJI OBOGAĆUJE: bez dobre i funkcionalne rasvjete nema ni lijepog interijera

Vjerojatno se i vi slažete s tvrdnjom kako bez dobre i pomno planirane rasvjete nema ni lijepo uređenog interijera. U tome otkuda krenuti i koje modele odabrati za svaku prostoriju doma, pomoći će vam savjeti i inspiracija dizajnerice Mirjane Mikulec

 

 

U posljednje vrijeme sve je više vaših upita vezanih uz planiranje rasvjete u domu i odabir rasvjetnih tijela. Zato se rubrika Blic savjeti u emisiji InDizajn bavi upravo time. U video prilogu možete poslušati savjete Mirjane Mikulec te se usput inspirirati rješenjima rasvjete iz dizajneričinih projekata uređenja interijera.

Prije svega, bitno je imati na umu da rasvjeta nije tek puki praktični detalj koji će nam pružiti dodatni izvor svjetla u domu. Naime, bez dobro oblikovane i funkcionalne rasvjete nema ni lijepog interijera. To je jedno od osnovnih načela koja valja slijediti pri uređenju svakog prostora u domu.

 

PLAFONIJERE

Najtradicionalnije i najjednostavnije rješenje su dobre stare plafonjere koje danas dolaze u modernijim, minimalističkim linijama. One nemaju dekorativnu ulogu, ali zato u fokus stavljaju funkcionalnost jer osvjetljavaju cijelu prostoriju.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

 

VISILICE

Druga je opcija viseća rasvjeta koja ima dekorativnu ulogu, no obično nije dovoljna pa ju je potrebno nadopuniti. Visilice su upečatljive i uvijek će prostoru dati stilsku točku na i, pa je ovo svakako element u koji se isplati investirati.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Rajna Raguž

 

SPOT RASVJETA

Spot rasvjeta u pravilu je jednostavna i nenametljiva spot rasvjeta te je idealna za kombinaciju s drugim tipovima rasvjete, iako može funkcionirati i samostalno.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

 

PODNA LAMPA

Podne svjetiljke nerijetko su zanemaren, ali toliko moćan saveznik lijepih interijera. Ako ste u mogućnosti, investirajte u ovaj komad rasvjete jer ne samo da će osigurati dodatnu svjetlost i stvoriti ugodniji ambijent, već će u prostoru djelovati vrlo atraktivno.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

 

Dodatne savjete kao i dodatnu dozu inspiracije pogledajte u video prilogu!

Komentari