MRAMOR, ZELENA I PRIRODNI MATERIJALI: savršen spoj za moderan obiteljski stan

Dizajneri studija DSGN HUB kreirali su moderan interijer u Moskvi za obitelj s malim djetetom, baziran na prirodnim materijalima – mramoru i svijetlom drvu te umirujućoj paleti boja.

 

 


Četverosobni stan u Moskvi tročlanu obitelj, čije uređenje potpisuje studio DSGN HUB pravi je primjer funkcionalnog, modernog i ugodnog interijera. Glavna ideja projekta je bila stvoriti upravo sve to kao i prostor koji će se bazirati na prirodnim materijalima i njihovoj prirodnoj ljepoti, ostavljajući prostor za umjetničke predmete koje je vlasnik donio iz prethodnog stana.

Birana je, prema želji vlasnika, umirujuća paleta boja – od zemljanih tonova bež, tople žute i zelene pa sve do neutralnih bijele i sive s crnim akcentima koji su unijeli malo dramatike u prostor.

Foto: Nikita Teplitski

Jedina intervencija u prostoru prilikom uređenja bilo je micanje zidova koji su dijelili hodnik od dnevnog prostora te micanje zidova koji su dijelili prostor kuhinje od ostatka dnevne zone. Prostorom kuhinje koja spuštenim stropovima tvori otvorenu kocku dominira zelena boja i uzorak mramora.

Naime, nakon što je vlasnik posjetio najveći kamenolom u Carrari, mramor je zauzeo posebno mjesto u uređenju njihova doma. Odluka je pala da to bude tzv. amazonski zelenkasti mramor, a dizajneri su tako došli na ideju da hrabro koriste kadulja zelenu nijansu u interijeru.

 

Foto: Nikita Teplitski

Ostaci mramorne ploče korištene u kuhinji upotrijebljeni su na noćnim ormarićima u spavaćoj sobi i kao gornja ploha te u dnevnom boravku na TV komodi. Pored mramorne površine, pažnju u dnevnoj zoni plijeni još jedan oblog od valovitih gipsanih ploča koji se nalazi na zidu gdje je blagovanje. Nasuprot tome je drvena obloga u obliku panela na TV zidu.

“Drvena kocka” u hodniku postala je točka koja odvaja dnevni od privatnog prostora. Obložena furniranim pločama, u nju vode skrivena vrata iza kojih se nalaze stvari koje su vlasnici željeli sakriti od pogleda – sušilica rublja, usisavač, daska za peglanje, sredstva za čišćenje, osobne stvari itd.

Foto: Nikita Teplitski

U spavaćoj sobi, uređenoj u vintage stilu, kako bi sakrili nosivi stup koji viri pored prozora, dizajneri su dio zida obložili zatamnjenim ogledalom. Ova tehnika vizualno je povećala  prostor. Štoviše, ogledalo reflektira prozor, pa više svjetla ulazi u prostoriju. Spavaća soba ima svoju kupaonicu, a u stanu se nalazi još jedna kupaonica te gostinjski toalet.

Foto: Nikita Teplitski

 

 

Komentari