MALI TROSOBNI STAN: monotonija sive i bijele spriječena je šarenim akcentima

Skandinavski stil, koji i dalje uživa veliku popularnost u uređenju interijera, često je kritiziran zbog nedostatka boja. Na primjeru ovog malog trosobnog stana od 51 četvorni metar možete unijeti šarene akcente koji će probuditi interijer i spriječiti bezličnost

 

 

 


Možete mu spočitavati monotoniju i nedostatak boja, no Šveđani, ali i ostatak zemaljske kugle ga i dalje jako vole i često stavljaju kao dominantan stil u svoj životni prostor. Puno je razloga koje čine skandinavski stil neodoljivim, a mi bismo istaknuli prirodnost i spontanost.

Dobra stvar je što skandi stil ima niz verzija – od onog koji naginje shabby chicu i farm stilu, preko minimalizma i japandija, pa sve do modernog štiha.

Foto: Bjurfors

Veliki adut ovog stila jest i njegova lakoća kombiniranja sa svim drugim stilovima i to zahvaljujući neutralnim bojama po kojima je prepoznatljiv. Na bijelu, bež, sivu ili crnu lako je dodavati različite uzorke, intenzivne boje kao i namještaj i detalje upečatljivog dizajna.

Foto: Bjurfors

Stoga, ako razmišljate o ovom stilu, a željeli biste stvoriti toplinu i dinamičnost, potrebno je unijeti boje i detalje koji će to omogućiti. Kako to izgleda možete se uvjeriti na primjeru malog trosobnog stana površine 51 četvorni metar, koji je nekoć, prije pregrađivanja, bio dvosobni.


Na neutralnu podlogu bijele, sive i bež stavljeni su prirodni materijali, akcenti u toplim zemljanim tonovima te šarene tapete koje su razbudile uspavanu sivu kuhinju. Tapeta je vrlo upečatljivog uzorka kojim se savršeno uklapa u razdoblje gradnje zgrade koje datira na kraj 19. stoljeća.

Veliki plus za ovakav koncept jer što često možete raditi makeovere koji će se odnositi na detalje pa nećete iziskivati puno posla kao ni novaca, a postići će se željena promjena i osvježenje.

Foto: Bjurfors

Vlasnici su, ograničeni budžetom, ostavili stari raspored u kojem je kuhinja na jednom kraju stana, a dnevni boravak na drugome. Između njih nalaze se dvije spavaće sobe – roditeljska i dječja, te preko puta, kod ulaza, mala kupaonica. Kako bi se dobila dječja soba te radni prostor, vlasnici su pregradili dnevnu sobu i dobili te dvije prostorije.

Foto: Bjurfors

Radni kutak je smješten uz prozore, pa je od boravka odijeljen i staklenim stijenama kako bi prirodna svjetlost doprla u dnevni boravak.

Komentari