STAN ZA NAJAM: elegancija i bordo naglasci kao super rješenje za bezvremenski štih

Dizajnerica Victoria Vlasova uredila je dvosobni stan za najam u kojem dominira elegancija. Pogledajte kako je uređen interijeri i inspirirajte se i vi, naročito ako ste ljubitelj elegancije i luksuza

 

 


Stan u novogradnji vlasnici su namijenili za najam. Svih 56 kvadrata prostora zamišljeno je kao jednostavna i funkcionalna, ali moderna, elegantna oaza za ljubitelje klasike, otmjetnih materijala i svih onih kojima se sviđa uređenje hotelskih apartmana.

Interijer se sastoji od dvije glavne prostorije – dnevne sobe unutar koje je i kuhinja te spavaće sobe, te kupaonice i hodnika.

Foto: Sergej Krasjuk

Shema boja kreće se od svijetlih nijansi, među kojima prednjači bež nijansa pijeska pa do tamnih, među kojima su bordo i antracit sive te mesinga i uzorka mramora u obliku jakih stilskih naglasaka koji još više ističu željenu eleganciju.

Foto: Sergej Krasjuk

Najveći problem dizajnerici Victoriji Vlasovoj je predstavljao neravan strop te zidovi u dnevnoj zoni, u predjelu rezerivranom za kuhinju. Problem je riješen kuhinjom po mjeri i skrivanjem neravina na stropu kao i zidovima s bijelim pločastim materijalima. Napravljen je spušteni strop od istog materijala od kojih su i kuhinjski ormarići, iza kojih sem između ostaloga, skrivaju neravnine.

Jednako dobro na tom području djeluje i zidna ploča od ogledala koja izravnava i stvara potrebnu dubinu tog dijela zida, koja bi inače zagušila i pokvarila cjelokupni izgled prostora.

 

Foto: Sergej Krasjuk

Budući da je dnevni prostor mali, umjesto klasičnog stola za blagovanje napravljen je širi šank na kojem se može objedovati. Tapecirane barske stolice donose potrebnu udobnost. Tako se uspjela izbjeći fragmentaciju i prostor učiniti ugodnim i skladnim. Visilice u kombinaciji mjedi i stakla daje dozu elegancije u prostoru.

Foto: Sergej Krasjuk

U stanu su već zatečeni unutarnji otvori, ali ih je dizajnerica dala malo doraditi. Njihove je proporcije vizualno produljila dodavanjem panela iste boje iznad vrata i uokviravanjem do stropa novim arhitravima (ukrasnim gredama), što je nedvojbeno poboljšalo situaciju. Ulazni hodnik ima potpuno zrcaljene ormare, koji su unijeli osjećaj prostora.

Foto: Sergej Krasjuk

Foto: Sergej Krasjuk
Komentari