Makeover mladenačkog dnevnog boravka

Preuređenje dnevnog boravka od 19 četvornih metara pred tim InDizanja stavilo je dva uvjeta – mali budžet i želju klijenta da stvorimo udobrno mjesto za boravak mlade obitelji.


Riječ je o malom stanu bez spavaće sobe, tako da smo lijevo od ulaza u dnevni boravak cijelom dužinom smjestili ormar po mjeri u kojem mora biti moguće skladištiti baš sve – od daske za peglanje, usisača do odjeće i obuće. Osim ormara, izradili  smo i jednostavnu TV jedinicu, dok smo stari trosjed i fotelju morali uklopiti u novi izgled boravka. Trosjed smo pretapecirali, a zid obojali u sivu nijansu.

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić

Osim dva stara komada namještaja koja smo presvukli izradili smo dodatno novi mali tabure i zavjese kojim ćemo sakriti stare radijatore. Da bi dnevni boravak bio potpun, potrebno je ispuniti zidove. Bez obzira o kojoj se prostoriji radi, ako su vam zidovi prazni, oplemenite ih slikama, grafikama ili ih oslikajte.

Jednostavna polica ima dovoljno prostora za spremanje knjiga i sitnica koje koristimo svakodnevno, veliki ugradebni ormar razigran nepravilno postavljenim ručkicama nije zatvorio prostor, a dobili smo iznimno puno mjesta za skladištenje. Stara fotelja i kauč u bojama stvaraju kontrast neutralnim bojama zida i namještaja, a razne slike i plakati na zidu zaokružili su priču i unijeli dašak osobnosti u prostor.

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić

Kako vam se sviđa dnevni boravak? Recite nam u komentaru!

Komentari