Evo kako stvoriti idealnu atmosferu u spavaćoj sobi

Spavaća soba jedna je od najintimnijih prostorija u domu koja bi trebala biti mjesto za opuštanje nakon napornog dana. Da bi ona doista postala vaša mirna, opuštajuća oaza, vrijedi voditi računa o nekoliko smjernica.

Foto: Assen Emilov
Foto: Assen Emilov

Držite se pravila manje je više. Riješite se svega što nije prijeko potrebno kako bi prostorija bila skladna, a ne pretrpana, osobito ako je riječ o maloj spavaćoj sobi.

Pobrinite se i za skladišni prostor. Osim naravno, garderobnog ormara, u koji ćete smjestiti većinu stvari, neka se u ovoj prostoriji nađu i police koje djeluju i dekorativno. Mnogi kreveti danas imaju skladišni prostor ispod madraca ili čak u uzglavlju.

Možda najvažniji kriterij dobrog odmora i udobnosti spavaće sobe je dobar madrac. Nema kvalitetnog sna i odmora bez dobrog madraca.

Perfecta Dreams
Perfecta Dreams

Mnogima omiljeni dio opremanja bilo koje prostorije, pa tako i ove, je odabir boja. Iako bi boja trebala biti isključivo vaš odabir kako biste se u spavaćoj sobi osjećali dobro, ipak pripazite. Izbjegavajte agresivne boje za zidove poput crvene ili narančaste i birajte smirujuće, pastelne ili neutralne nijanse.

Posljednji kriterij je, pogađate, rasvjeta. Ona je temelj svakog lijepog i udobno opremljenog prostora. Bez dovoljne količine svjetlosti nema ni dobrog interijera.

Foto: Fredrik J Karlsson
Foto: Fredrik J Karlsson

Neovisno o stilu uređenja, ovo je prostorija u kojoj se morate osjećati ugodno, a uz naše savjete korak ste bliže da to i ostvarite.

Komentari