Odabrali smo 7 inspirativnih spavaćih soba s Instagrama

Spavaća soba intimno je mjesto unutar kojeg bježimo od svakodnevice i stvaramo si prostor za ostvarivanje ravnoteže.

Ima li ičeg boljeg od dobre knjige ili jutarnjih novina i kave uz miris i toplinu svježe posteljine? Ne? Slažemo se! Donosimo vam stoga sedam inspirativnih primjera u kojima ćete svakako pronaći svoj stil.

Fritz Hansen relaunching the Milan showroom. We love. #milanodesignweek #milanogram2015 #RUMimilano #rum_id #fritzhansen

Objavu dijeli Mette Barfod Editor-in-chief (@rum_id)


Naginjete li klasičnim i retro komadima, ovaj primjer pokazat će vam kako spojiti jednostavne, tople tonove i minimalistički namještaj te stvoriti urbani prostor, neopterećen detaljima. Jedan od neospornih trendova posljednjih godina svakako je tzv. brodski pod koji svojom strukturom podsjeća na beton, no njegov sjaj čini ga elegantnim elementom svakog prostora.
Ukoliko ste više romantičar, a ujedno cijenite jasne i čiste linije, dovoljno je da prepustite dominaciju bijeloj boji i njenim tonovima, a duh intime u sobu unesete nonšalantno raspoređenim umjetničkim radovima i ukrasnim detaljima poput vaza i biljaka.

Bedroom favorite at The Line. #greenliving #theline #soho #newyorkfashionweek #rum_id

Objavu dijeli Mette Barfod Editor-in-chief (@rum_id)


Svaka single žena sanja o vlastitoj oazi. Premda ovaj izbor ne viđamo često u sobama, baldahini u spavaonicu unose dozu šarma i obogaćuju ju vizualno. Izaberete li krevet s baldahinom dovoljno je poigrati se izborom materijala posteljine, a želite li otići i korak dalje, odaberite i efektnu tapetu koja će zaokružiti izgled sobe.
https://www.instagram.com/p/BTtVnjMh-46/

Nordijski stil još jedan je od popularnih trendova. Njegova jednostavnost naglašena bijelom bojom u kombinaciji sa toplim drvetom koje se kao tema proteže kroz namještaj čini ga svevremenskim. Manje je više, zar ne?

High ceilings

Objavu dijeli P A D (@pad_london)

Na što prvo pomislite kad razmišljate o američkom uređenju spavaće sobe? Jastuci? Točno. Dodajte tome i baršunasta mekana uzglavlja i nezaobilaznu klupicu ispred kreveta za odlaganje stvari (i slaganje istih jastuka) i vaša spavaća soba po uzoru na one iz filmova je gotova!

Ako vam je pak jedina asocijacija na spavaću sobu krevet, a imate dovoljno prostora, možda vas inspirira upravo ovakav primjer; jedan komad namještaja koji dominira prostorom. Vrijeme je za cjelodnevno rastezanje, a ova soba jednostavno poziva na to.

Za kraj vas ostavljamo s našom idejom idealnog prostora za izležavanje. Topla dekica, otvoreni prozor, romantična rasvjeta i jednostavan, no udoban krevet. A zašto mu ne biste pridružili i viseću stolicu? Tko kaže da je ona samo za uživanje pod suncem? Čini se dobrim izborom za popodnevnu siestu, zar ne?

Komentari