Uzglavlja – ključni faktor izgleda spavaće sobe

U spavaćim sobama kreveti su zasigurno jedan od najvažnijih element. Osim udobnosti koju pružaju madrac i podnice, krevet je obično i ključan za estetski dojam spavaćeg prostora.

Sama baza kreveta ovisi o vašem ukusu i afinitietima – želite li visoki ili niski, sa spremištem ili bez njega, važno je da odgovara vašim potrebama. Uzglavlje je pak ono što čini vizualnu razliku. Možete ga kupiti zajedno s krevetom, ali možete ga i izraditi po mjeri ili osmisliti i napraviti sami.

Foto: Darko Mihalić

Neobični okviri smješteni na mjesto uzglavlja dat će krevetu točku na i, i učiniti ga jedinstvenim. Kreveti bez uzglavlja idealni su za smještanje onih tapeciranja, izrađenih po mjeri u visini i materijalu koji vam najbolje odgovara.

Kod manje djece poželjno je čak i oko cijelog kreveta postaviti tapeciranu oblogu. Djeca će biti sigurnija, a krevet jedinstven.

Foto: Darko Mihalić

U vikendicama ili studentskim i unajmljenim stanovima gdje veća ulaganja obično nisu poželjna. Uradi-sam uzglavlja pokazat će se kao idealna i financijski optimalna varijanta.

Uzglavlje možete jednostavno izraditi od paleta koje su i dalje nepresušno vrelo ideja za ljubitelje izrađivanja namještaja. Za još jednostavniju varijantu potrebno vam je tek dvije-tri letvice, špaga i basilica kojom ćete napraviti rupe i kroz njih provući niti.

U nastavku donosimo nekoliko ideja za vašu spavaću sobu.

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić

#no #headboard #decor #design #interiors #vegas #ideas #unique #modern

Fotografiju objavljuje KShaw at Home & Designs (@kshawdesigns)

Foto: Darko Mihalić

 

Komentari