Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /home/indizajn/public_html/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/generators/schema/article.php on line 52

Vrste garderoba

Garderobe je moguće napraviti na način da se ogradi jedan dio prostorije kliznim stijenama ili zidom od gipskartonskih ploča s kliznim ili klasičnim vratima (iz funkcionalnih razloga, to su najčešće spavaće sobe ili zasebna prostorija do kupaonice).

jpg 125

Garderobe se opremaju na nekoliko načina, ovisno o njihovoj kvadraturi te broju i veličini polica, odnosno njihovom razmještaju:

  1. U jednoj liniji – police su smještene u nizu na zid suprotan vratima. Takve su garderobe karakteristične za manje prostore.
  2. U slovo L – Police su smještene duž duljeg i kraće zida nasuprot vratima. Ovakvo je rješenje specifično za dulje i uže prostore, a oblik slova L jamči da će se moći nesmetano kretati dijelom garderobe.
  3. U slovo U – police su smještene duž sva tri zida garderobe.
  4. U slovo O – police okružuju čitav prostor, s, naravno, izuzetkom vrata, na koja je također moguće postaviti dodatne vješalice ili platno s džepićima za odlaganje manjih predmeta (to je moguće samo u varijanti vrata s klasičnim otvaranjem).

Organizacija polica u slovo U ili slovo O karakteristična je za veće, luksuzne garderobne prostorije, gdje će se nerijetko u središtu pronaći i tzv. garderobni otoci, koji su zapravo veće komode s dodatnim policama i ladicama (poput pultova kakve vidimo u velikim robnim kućama).

Komentari