JAPANDI SPAVAĆA SOBA: znamo gdje nabaviti komade za rekreiranje ove prostorije

Japandi ne gubi na popularnosti. Stil je to koji predstavlja svojevrsnu fuziju skandinavskog i japanskog koji je munjevitom brzinom osvojio simpatije ljubitelja lijepih interijera. Ova spavaća soba dobar je primjer kako japandi odlično izgleda u intimnoj oazi, a ne samo u dnevnim sobama.

 


Ovaj stil obožavaju minimalisti, što i ne čudi jer se japandi uvelike oslanja na japansku sklonost reduciranju nepotrebnih komada. To znači da su sve stvari koje čine interijer ondje s dobrim razlogom. Primjerice, stvari isključivo ukrasne prirode ovdje najčešće nemaju mjesto.

Sviđa li vam se ova japandi spavaća soba, u nastavku donosimo super komade uz koje ćete lako i u svoja četiri zida postići ovakav izgled.

japandi spavaća soba
Foto: Alvhem

DRUGA STRANA JAPANDIJA: mekani, ugodni i topli tonovi u modernom dvoetažnom stanu

SKANDI I JAPANDI: kombinacija dvaju stilova stvorila je moderan dom smirujućeg ugođaja

Bijeli zidovi najčešći su izbor kada je u pitanju japandi. Ista sklonost minimalizmu očituje se i u odabiru podne obloge koja je u većini primjera parket ili neka druga vrsta prirodnog poda.

japandi spavaća soba
Foto: Alvhem

Takva osnova čini idealno “prazno platno” u kojem do izražaja dolazi svjetlost. Japandi voli puno svjetlosti, baš kao i skandinavski stil, koja rezultira stvaranjem divnih kontrasta s crnim komadima. Crni akcenti nikada nisu veliki, krupni komadi namještaja, već je najčešće riječ o podnoj ili stolnoj lampi, kakvom pomoćnom stoliću ili nekoj većoj posudi, vazi ili drugom dodatku skulpturalnog dojma.

japandi spavaća soba


1 sjenilo za visilicu, UMAGE Copenhagen

2 ukrasni jastučić Scarlett, Prima

3 set svijećnjaka, IKEA

4 stolna svjetiljka David, Prima

5 set posteljine, H&M Home

6 zidna vješalica, IKEA

7 ukrasna slika, Prima

8 krevet box spring Erin, Prima

9 tepih niskog flora, Zara Home

10 fotelja Tenor s metalnim nogicama, Prima

11 pomoćni stolić Tarin Neo, Prima

12 ukrasna biljka, Bauhaus

Komentari