Kako odabrati krevet upravo po vašoj mjeri?

Zasigurno ste već puno puta čuli da spavajući provedete trećinu života, no to je doista činjenica nad kojom biste se trebali zamisliti.

Dobar san nema cijenu, a prednosti dobrog odabira ili posljedice lošeg osjećat ćete svaki dan. Produktivnost, raspoloženje, bolovi u leđima, neispavanost, kvaliteta sna – sve to ovisi o madracu, jastuku, ali i krevetu na kojem spavate.

Kreveti se razlikuju po obliku, bojama, materijalima vanjske konstrukcije i dimenzijama. Kvalitetan krevet trebao bi biti udoban, čvrst i dovoljno prostran.

Hespo
Hespo

U spavaćim sobama su najčešće bračni kreveti standardnih dimenzija, a neki proizvođači nude i mogućnost izrade izvanstandardnih modela. To je osobito korisno kada je prostorija izrazito velika ili pak mala. Imate li spavaću sobu velike kvadrature, predlažemo veći model s izraženim uzglavljem ili se poigrajte pozicijom – zašto ga ne biste smjestiti u sredinu prostorije?

Ako je vaša spavaća soba mala, predlažemo da birate modele sa skladišnim prostorom u konstrukciji – u malim prostorima nikad dovoljno prostora sa spremanje, zar ne?

Samostalan krevet ili krevet koji s policama i ormarom čini jednu cjelinu, kovani ili drveni, masivnijih ili laganijih okvira, sa ili bez regulacije podizanja i spuštanja uzglavlja i nogu – neovisno o modelu i funkcijama, krevet je središnji element i bez njega nema niti spavaće sobe.

Dora_H_41
Hespo

Konačan izbor uvelike će ovisiti o stilu uređenja, no sljedećih nekoliko modela i pozicija danas su vrlo popularne:

1. U velikim spavaćim sobama krevet se ne mora uzglavljem postavljati uz zid, već se može smjestiti u samo središte sobe
2. Originalne i zabavne dizajnerske ideje nisu zaobišle ni krevete – od kreveta koji se ljuljaju poput stolice ili pak kreveti s visokim uzglavljima futurističkih linija koja se protežu preko čitave dužne kreveta.
3. Vodeni kreveti u posljednje su vrijeme sve popularniji i vraćaju se na velika vrata, naročito u domovima mlađih parova.
4. Ako za to postoje prostorne mogućnosti, krevet je dobro postaviti s uzglavljem na sjever.

Komentari