ŽUTA U DNEVNOM BORAVKU: imamo 25 ideja za ovu vedru i toplu boju u omiljenoj prostoriji doma

Želite li svojoj dnevnoj sobi dodati više topline i svjetla? Onda svakako trebate pogledati naše prijedloge u kojima je prisutna žuta!

 


Iako vrlo intenzivna i upečatljiva, a nekima pomalo i napadna, žuta je omiljena boja u interijeru. Razlog se krije prije svega što je povezujemo sa suncem, toplinom i što unosi vedrinu i dinamiku u prostor. Pomaže nam da lakše odagnamo stres i da prebrodimo tmurne dane te jesen i hladnu zimu.

Žuta grije srce u prohladno proljeće, odlična je i za mračne i slabo osvijetljene prostorije pa je često koristimo u uređenju dnevnog boravka. To je omiljena prostorija u kojoj najradije provodimo slobodno vrijeme i opuštamo se.

Foto: Idoya Otegi Design

Za mnoge je žuta sinonim za dobro raspoloženje, no ima i onih koji je ne doživljavaju tako te je uvijek nastoje izbjeći u svome domu. Kada je u jakom kontrastu nekima može djelovati napadno, ali zato uvijek postoje kombinacije koje nisu kontrastne, kao i tonovi žute koji su puno mekši i blaži.

Foto: Nadja Zotova Design

Stoga je dobro pažljivo uključiti žutu u svoj životni prostor i dozirati njezinu količinu, ton i intenzitet. Naročito kada se radi o velikim površinama – primjerice žutom zidu.

Foto: Mihail Loskutov

Dizajneri vole žutu i preporučuju je za sve odvažne, sklone eksperimentiranju te u stvaranju energičnih dnevnih boravaka. Oni manje odvažni ili oni u potrazi za bojom koja će podići bezlični prostor preporučuju žutu u vidu akcenata – ukrasnih jastuka, deka, taburea, fotelje, lampe, uzorka na tepihu ili zavjesama. I na ovaj način vaš dnevni boravak će zasjati i dobiti novu, veseliju atmosferu.

3D vizualizacija: Olga Podgornaja

Birajući boje kurkuma žute ili senf žute donijet ćete sofisticirani izgled u svoj boravak, ali i toplinu. Ova nijansa je bezvremenska i vaš dnevni boravak zbog nje će izgledati uvijek stilski aktualno.

Foto: Nadežda i Givi Ananijev Design

 

Komentari