Novi dnevni boravak za novi početak! Uspješna kombinacija rustikalnog i suvremenog za postizanje topline doma

Novi izazov ekipu InDizajna dočekao je u Zaprešiću, gdje je domaćin bio simpatični Siniša Jukić. Zadatak je bio preobraziti stari dnevni boravak u novi, ugodan prostor u kojem će uživati njegova cijela obitelj.

 


Siniša se s obitelji nedavno preselio u Zaprešić u kojem je kupio staru kuću, koju treba u cijelosti renovirati. Nakon godina života u podstanarstvu, odluka je pala na mirniji život u kući s okućnicom.

Uređenje dnevnog boravaka bila je idealna prilika da se prijavi na naš nagradni natječaj Iznenadi me. Budući da je posla u boravku bilo puno više nego što bi ekipa u jednom danu stigla odraditi, pomogao je u iznošenju namještaja i skidanju prastarih tapeta.

INDIZAJN/FOTO: MARKO CINDRIĆ

Nakon početnih priprema i odabranog namještaja krenulo se s bojanjem zidova. Dva zida i strop obojani su u bijelo, a zid kod prozora i onaj centralni, predviđen za kutnu garnituru, obojen je u nježnu kombinaciju bež i sive. Antonia je stare okvire odlučila zadržati, ali im je dala moderniji izgled pa će se svakako bolje uklopiti u novo uređenje.

Centralnu poziciju u boravku ima baršunasta sofa velikih dimenzija kako bi svi članovi obitelji imali mjesta. Prema njoj je biran ostatak namještaja, a iskorišteni su još neki zatečeni komadi poput šivaće mašine i lampe.

INDIZAJN/FOTO: MARKO CINDRIĆ

Boje u interijeru stvaraju dojam topline i ugode, što je ovdje i bio cilj. Odabirom tepiha na kojem se prelijevaju nijanse od žute do narančaste povezali smo cjelokupno uređenje. Crnu je bilo dovoljno samo provući kroz detalje na okvirima, stoliću i tabureu, čime smo dobili na dinamici. Ideja je bila zadržati rustikalni dojam kojim odiše cijela kuća, a opet mu dodati suvremeni štih.

Sinišinu reakciju otkrivamo u prilogu!


Komentari