MODERAN MALI STAN: evo kako je vlasnica osmislila svojih 32 kvadrata

Jednostavnost dizajna je ono što nas je, pored savršeno iskorištene male kvadrature oduševilo u ovom dvosobnom stanu. Za sve to zaslužna je njegova vlasnica, koja je sama osmislila prostor

 

 

Mlada vlasnica prije usljenja preuredila je svoj novi dom, kako bi ne samo obnovila prostor i uredila ga po svome ukusu nego kako bi ga bolje iskoristila i dobila prostor za spavanje. Za to je bilo potrebno izmještanje kuhinje u prostor kupaonice. Sada je na mjestu kuhinje spavaća soba, a u kupaonici kuhinja. Nova kupaonica smjestila se u nekadašnju ostavu i znatno je manja nego prijašnja, no posve dovoljna za vlasnicu.

 

Srušen je zid između hodnika i dnevnog boravka, kao i nekadašnje kupaonice i boravka čime se stvorio otvoreni prostor. Ovakav koncept otvorio je prostor i učinio ga prozračnijim i većim, a prirodna svjetlost ušla je u prostor hodnika. Budući da je riječ o staroj zgradi s početka 20. stoljeća, visoki stropovi pojačali su dojam prozračnosti i prostornosti.

Foto: Bjufors

Prostor odiše jednosavnošću čemu pridonosi dominacija nekoliko nijansi sive te bijela, kao i pročišćeni minimalistički te skandinavski dizajn. Siva boja pruža opuštajuću atmosferu, a decentne dekoracije i crni i drveni akcenti doprinose tome. Vlasnica je odlučila ostaviti kaljenu peć, tipičnu za skandinavske stanove kao i štukature koje su dale posebnu draž prostoru.

Foto: Bjufors

 

Komentari