TROSOBAN STAN OD 55 M2: elegantan interijer i savršeno iskorišten prostor

U stanu od 55 m² u Sankt Peterburgu arhitekt Dmitriy Dubrovski stvorio je moderan i udoban interijer u poznatoj kući s početka 20. stoljeća

 

 

Vlasnici  nekretnine rođeni su u Rusiji, a danas žive u Kanadi. Stan u Sankt Peterburgu naslijedili su bake i namijenjen je njihovoj kćeri koja dio vremena želi provoditi u Rusiji. Upravo zato je u stanu od 55 četvorna metra prostor iskorišten do zadnjeg centimetra.

Nit vodilja pri uređenju stana bio je povijesni kontekst kuće. Ona je naime građena početkom 20. stoljeća i bila je utjelovljenje zelenog grada i novog tipa stambenog smještaja za radnike. U gradnji se posebno pazilo na kvalitetu, što objašnjava dobro stanje, a nije tipično za ostale stambene zgrade tih godina. Sada je kuća objekt povijesne i kulturne baštine pa je većina arhitektonskih i dizajnerskih rješenja bila je usmjerena na očuvanje genijalnosti i povijesnom duhu kuće.

 

FOTO: IVAN SOROKIN

U dnevnoj sobi prvo su očistili i obnovili povijesnu zidarsku opeku te očistili i zapečatili dimnjak.

 

FOTO: IVAN SOROKIN

Svaki zid u kuhinji je maksimalno iskorišten, a kako nije bilo mjesta za blagovaonski stol napravljen je dio koji može služiti kao radna ploča ili kao šank koji je alternativa za blagovaonski stol.

 

FOTO: IVAN SOROKIN

Hodnik je od spavaće sobe odvojen staklenom pregradom, a u spavaćim sobama su pomno osmišljeni ormari kako bi bilo što više mjesta za skladištenje.

FOTO: IVAN SOROKIN

U nastavku pogledajte još nekoliko fotografija koje bi vas mogle inspirirati kao i sami tražite načine za bolje iskorištavanje prostora.

 

Izvor: Elle Decoration Russia

Komentari