SAMO 54 000 KUNA: Maja je preuredila tetinu garsonijeru i uspjela pronaći mjesto za spavaonicu

Svako preuređenje je veliki izdatak, ali uz pomno planiranje i biranje povoljnijih komada namještaja te angažman obitelji za neke radove može se puno uštedjeti. Pogledajte kako je to pošlo za rukom našoj Maji iz Zaprešića koja je preuredila garsonijeru svoje tete

 

 

Koliko znači kada ne morate plaćati majstore i kada koncept uređenja radite sami jer jednostavno volite dizajn interijera, pokazuje nam primjer naše čitateljice Maje iz Zaprešića. Maja je uredila garsonijeru svoje tete od 28 četvornih metara uz pomoć obitelji. Jedina iznimka je majstor za centralno grijanje kojeg su morali angažirati. Sve ostalo – od rušenja zidova, skidanja starih obloga, novih instalacija, keramike, laminata radili su članovi njezine obitelji. Rezultat? Samo 54 000 kuna za kompletno preuređenje interijera. Ova sredstva, kako nam je otkrila Maja, utrošena su na kupovinu svih materijala, namještaja, uređaja i dekoracija – apsolutno svega što se nalazi u stanu. Radovi su bili opsežniji od planiranih, ali to neminovno prati svaku adaptaciju.

Zid desno koji je dijelio kuhinju od hodnika je srušen, a kuhinja premještena na susjedni zid / Foto: Privatni arhiv

 

“Jedan od poslova na koje nismo računali bila je izmjena kompletnih električnih instalacija. To je rizik koji se prihvaća kupovinom stana u staroj zgradi “, napominje Maja koja je projektnu ideju uređenja razradila u besplatnom online programu Homestyler u kojem je vrlo jednostavna i 3d vizualizacija.

Zahtjev Majine tete bio je kreiranje privatne zone, odnosno odvojene spavaće sobe za njezinu 13-godišnju kćer te da svi ostali potrebni segmenti budu ukomponirani u ostatak prostora. Oduzet je dio dnevnog boravka te je u njemu osmišljena šarmantna sobica u ružičastim tonovima, opremljena tek nužnim komadima namještaja. Zid koji je dijelio hodnik od prostorije srušen je s namjerom da se stvori skladišni prostor.

Od dijela jedine prostorije u stanu napravljena je mala spavaćs soba / Foto: Privatni arhiv

 

“Kako bi se prostor maksimalno iskoristio te osiguralo što je moguće više prijeko potrebnog prostora za pohranu, zid koji odvaja hodnik od sobe zamišljen je tako da je sačinjen od dva ekscentrično postavljena ormara. Tako se poleđina jednog ormara iskorištava za smještanje elemenata za odlaganje obuće te vješalice za jakne, dok poleđina drugog ormara u mladenačkoj sobi služi za postavljanje tv zida i vješalica”, objašnjava Maja koja je za hodnik odabrala crno-bijelu kolorističku kombinaciju.

Nekadašnja kupaona sada je dobila hidromasažnu tuš kabinu umjesto kade / Foto: Privatni arhiv

 

No, to nije jedini zid koji je srušen u stančiću jer je eliminiran i mali zid koji je odvajao kuhinju od ostatka glavne prostorije. Tako je i prostor hodnika otvoren prema dnevnoj zoni, a mini kuhinja je sada promijenila svoju poziciju, a zanimljivom je čini kombinacija boja te odabir materijala i tekstura. Naročitu pažnju plijene zidne keramičke pločice u tamnoj zlatnoj nijansi. Dio za blagovanje razigran je različitim bojama stolica, a dnevni boravak obogaćen zidnim dekoracijama – štukaturama unutar kojih su smještene vinil zlatne tapete.

Dio dnevnog boravka u kojem je sada spavaća soba / Foto: Privatni arhiv

“S nekoliko zlatnih detalja želja nam je bila u prostor unijeti dašak elegancije“, ističe Maja. Kao podna obloga u interijeru dominira laminat, jedino je kupaonica obložena keramikom. Stavljanje iste podne obloge izvrsno je za male stanove, jer ste tako stvara dojam prostornosti.

 

Maja je prijedlog uređenja napravila u online programu Homestyler u kojem je vrlo jednostavna i 3d vizualizacija
Komentari