Tamne boje i drvo: super dizajnerski recept za prvi dom mladoga samca

Vodimo vas u stan površine 37 četvornih metara, dom mladoga samca. Glavna inspiracija bila je industrijski stil u kojem dominiraju tamne boje i drvo.

 


 

Industrijski stil u modernom ruhu jedan je od najzastupljenijih u uređenju interijera. Svijetle boje koje su dominirale skandinavskim dizajnom ustupile su mjesto tamnim – antracit sivoj i crnoj, tamno plavoj i tamno zelenoj. Tu je naravno, i drvo, ali u tamnijoj varijanti kao i crni metalni akcenti.

FOTO: KODO PROJEKTY

Ovaj stil izvrsno funkcionira s rustikalnim i mnogi vole upravo tu kombinaciju primijeniti u svoja četiri zida. Razlog se krije jer istovremeno nudi urbanu jednostavnost i suzdržanost, a s druge, toplinu i ugodu.

FOTO: KODO PROJEKTY

Stan poljskog Kodo Studija koji vam pokazujemo na tom je tragu. Riječ je o interijeru površine 37 četvornih metara za mladoga samca, kojem je ovo prvi samostalni dom.

Zahtjev je bio jednostavan i maksimalno funkcionalan interijer s puno skladišnog prostora te radnim kutkom. Kako je riječ o novogradnji, odvojena spavaća soba je postojala, tako da nije bilo nikakvih prostornih preinaka u interijeru.

FOTO: KODO PROJEKTY

Odmah kod ulaza nalazi se kupaonica te otvoren pogled na dnevni boravak unutar kojega je i mala blok kuhinja u crnoj boji. Ostatak prostorije čine sofa, klub stolić, komoda, naslonjač i radni kutak s policama i radnim stolom.

FOTO: KODO PROJEKTY

Jedini nedostatak ove prostorije čini nam se izostavljanje blagovaonskog stola kojeg povremeno zamjenjuje radni stol. To je, prema zahtjevima vlasnika, sasvim dovoljno za povremene obroke, budući da uglavnom jede vani i slabo boravi za štednjakom.

FOTO: KODO PROJEKTY

Iz dnevnog boravka ulazi se u spavaću sobu kroz skrivena vrata koja izgledaju kao fronta od ormara. U njoj je komoda i krevet s policama.

FOTO: KODO PROJEKTY

Mnogima će se najviše svidjeti koncept prostora za skladištenje koji je riješen ugradbenim ormarima koji se prostiru gotovo dužinom cijelog stana.

 

 

 

 

 

 

Komentari