FLOWER POWER: genijalni zidni ukrasi koje ćete odmah poželjeti u svome interijeru

Dosadili su vam zidovi u vašem životnom prostoru i želite promjenu, ali niste spremni za bojanje zidova ili stavljanje tapeta? U nastavku vam donosimo zidne ukrase genijalne Ann Wood koji će u svaki prostor unijeti dašak svježine i postati odličan centralni dio svake prostorije

 

 

 

Ann Wood američka je umjetnica iz Minnesote koja kombinira ljubav prema ilustraciji s tradicionalnim pristupom obradi papira. Ručno izrađuje i boja maštovite komade inspirirane jednostavnim i prirodnim motivima. Wood govori kako su njezini proizvodi prilično realistični, no ne zato da bih “kopirala”, već kako bi na svoj umjetnički način pokazala sjaj i ljepotu prirode.

Foto: Woodlucker

 

“Pokušavam uhvatiti raznolikost i suštinu stvarnog te ukazati na krhkost i prolaznost istoga’‘, poručila je Wood.

Ann tvrdi da je najviše privlače prirodni motivi zbog njihove univerzalnosti, ali i zbog njihove ljepote koja je baš uvijek prolazna. Umjetnica veoma uspješno manipulira papirom i žicom, a u svom dizajnu koristi sitne krojeve kako bi postigla što realniji prikaz objekata poput npr. leptira, perja ili latice cvijeća. Njezone kreacije ručno su vezane vunom i baršunom prije nego što su uokvirene u vintage okvire, a njezini se radovi sve češće mogu pronaći na zidovima različitih interijera.

Foto: Woodlucker

 

Woodlucker je studio koji je osnovala 1987. godine zajedno s mužem Deanom Luckerom; strastvenim povjesničarom i biologom koji zaboravljenu povijest, a posebice onu botaničku, unosi u Annino stvaralaštvo. Njihov je rad kombinacija ljubavi prema ilustriranoj, papirnatoj umjetnosti i botaničkim elementima.

 

Komentari