KAMENA VILA NA HVARU: oduševljeni smo originalnom pozicijom bazena

Iako su nam uglavnom nedostupne, to ne znači da ne možemo uživati u pogledu na eksterijer i interijer prekrasnih vila na našoj obali i usput se inspirirati dobrim idejama.

 


Otok Hvar plijeni svojom ljepotom – kako prirodom tako i mjestima koji su zadržali autentičan starinski štih. Stoga ne čudi adaptacija starih kamenih kuća ili gradnja novih koje se uvelike naslanjaju na ovu graditeljsku tradiciju. Kuće arhaične vanjštine ustvari nude sve blagodati suvremenog života, pa i više od toga. Većina njih imaju bazene, raskošne terase s jacuzzijima, prekrasne vrtove i pogled na more i maslinike.

Upravo takva je Villa Casa M, stara dalmatinska kuća u središtu Hvara, koja je u cijelosti renovirana i pretvorena u mirnu ljetnu rezidenciju.

Foto: Nikola Radovani / Airbnb

Ova ljepotica skriva se u selu Zastražišću, a za njezin izgled zaslužni su sami vlasnici. Posebnost vile jest i veliki vrt s grijanim bazenom, hidromasažnom kadom i opremom za roštilj. No, najveća atrakcija ipak je pozicija bazena koji se smjestio unutar ruševina stare kuće u dvorištu.

Foto: Nikola Radovani / Airbnb

S jedne strane bazen je u potpunosti otvoren prema kući u kojoj se odsjeda, a s tri strane je zaštićen od vjetra i znatiželjnih pogleda te pruža izvrsnu intimu. No, otvoreno krovište odnosno njegovo nepostojanje omogućava dovoljnu količinu sunca i topline. Kako ima opciju grijanja, u bazenu se može kupati i kada temperature nisu tipične ljetne.

Ovaj jedinstven koncept izvrsna je ideja spajanja starog i modernog, zar ne?!

Foto: Nikola Radovani / Airbnb

Kuća za boravak sastoji se od dvije etaže – u prizemlju su dnevne prostorije – kuhinja i dnevni boravak s prekrasnim kaminom te otokom koji služi i kao prostor za blagovanje. Drugi prostor predviđen za blagovanje, kao i druženje je na terasi na koju se izlazi iz kuhinje. Na tom dijelu smiješten je dnevni boravak na otvorenom – kutna garnitura sa stolićem s koje se pruža divan pogled na bazen i dvorište.

Foto: Nikola Radovani / Airbnb

Na katu se nalaze dvije spavaće sobe koje su inspirirane rustikom i skandinavskim stilom, kao i ostatak interijera. Iznutra su pstavljeni su kameni zidovi te lagano pobojani bijelom bojom kao i stropne grede koje daju poseban šarm prostoru.

Foto: Nikola Radovani / Airbnb

Na gornjem katu su i dvije predivne kupaonice koje su ustvari najmoderniji dio kuće i koje su inspirane minimalizmom i odišu luksuzom.

Foto: Nikola Radovani / Airbnb

 

Komentari