Apartman u Vrsaru nastao je uz antičke ruševine. Pogledajte kako su ga vlasnici uredili i dobili još jednu spavaću sobu

Apartman od 57 kvadrata u Vrsaru nalazi se na sasvim posebnom mjestu budući da je nastao uz ruševine stare rimske vile, čiji temelji su ostali vidljivi. Pogledajte kako su ga njegovi vlasnici uredili i preinakom rasporeda dobili još jednu spavaću sobu

 


Apartman od 57 kvadrata u turističkom mjestu Vrsaru pored Poreča Maja i njezin suprug odlučili su namijeniti za najam turistima. I njima samima svidjela se lokacija novogradnje u kojoj se nalazi stan. Riječ je modernoj dvokatnici koja se nalazi u mirnom okruženju, u blizini marine. No, još više vlasnicima se svidjela činjenica da se na parceli nalaze i ostaci stare rimske vile, što je za goste dodatni bonus.

 

Foto: Privatni arhiv

Prema prvotnom planu, apartman se sastojao od kuhinje, dnevnog boravka s izlaskom na balkon, spavaće sobe, hodnika, ostave i kupaonice. No, vlasnici su, budući da je riječ o stanu za najam odlučili kuhinju preseliti u dnevni boravak i dobiti još jednu spavaću sobu. Nova spavaonica skromna je kvadraturom, no u nju stane ležaj za dvoje te garderobni ormar.

Foto: Privatni arhiv

Vlasnici, Maja i njezin suprug Kristijan sami su osmislili izgled stana koji je dobrim dijelom opremljen namještajem po mjeri jer se tako najbolje iskoristio prostor koji imaju na raspolaganju. Maja dodaje kako su uz supruga, u uređenju pomagali i njihova djeci koji su ustvari bili i – najveći kritičari.

“Htjeli smo moderan, drugačiji prostor koji odiše luksuzom, a da opet bude ugodan, kako bismo privukli što veći broj gostiju jer je konkurencija u Istri doista velika. Uložila sam malo više truda u planiranje prostora, kod kojeg sam uz nisku cijenu, uspjela, nadam se, dobiti da izgleda moderno i luksuzno, a da opet bude dobro iskorišten prostor”, otkriva Maja.

Foto: Privatni arhiv

Uz neke već zadane parametre na koje nisu mogli utjecati (odabir podnih i zidnih obloga odnosno pločica u kuhinji i kupaonici) uspjeli su stvoriti stilski skladan prostor koji gostima pruža ugodu i funkcionalnost, ali i estetsku dimenziju. No, za novo mjesto u kuhinji odlučili su se, kada je zid u pitanju, na drvene panele umjesto keramičkih pločica, što je dalo prostoru toplinu i atmosferu doma.

 

Foto: Privatni arhiv

U planiranju i uređenju prostora Maja se poslužila aplikacijom Room Planer, koja je, kako sama ističe, vrlo jednostavna.

“Uz pomoć te aplikacije sam lakše sebi predočila da nam kuhinja može postati još jedna spavaća soba i da stane krevet čak dimenzije 160 cm, tj. dva manja koja se mogu odvojiti ili spojiti, ovisi o željama gostiju”, kaže vlasnica.

Foto: Privatni arhiv
Komentari