OPEKA, DRVO I CRNI AKCENTI: super recept za savršeno potkrovlje od 54 kvadrata

Zapušteno potkrovlje postalo je životni prostor i prava oaza skandinavskog dizajna, a opeka, kosine, crni akcenti i drvene površine učinile su ga posebnim i lijepim interijerom.

 


Ovaj dvosobni stan od 54 četvorna metra smješten je pod krovom stare zgrade u Stockholmu. Prije nego je postao stan, bio je to zapušten i neiskorišten prostor, pa ga je valjalo pretvoriti u dom.

Nakon novih vanjskih otvora, obrade podova i zidova, u kojem su neki dijelovi ogoljeni do opeke (nasljeđe iz razdoblja izgradnje zgrade 1910.), prostor je pregrađen u tri prostorije. Pored kupaonice, tu je dnevni boravak koji je otvorenog koncepta pa se u njemu nalaze i kuhinja i blagovaonski kutak te spavaća soba.

Foto: Hemnet

Hodnik je otvoren prema dnevnom prostoru pa s njim tvori jednu cjelinu, dok je spavaća soba odijeljena staklenom pregradom s metalnim profilima. Kako bi se sve zone u dnevnom prostoru došle do izražaja kao zasebne jedinice korištene su boje kao i zidovi.

Foto: Hemnet

Tako je blagovaonski stol sa stolicama u kombinaciji crne i svijetlog drveta, dnevni boravak je u svijetlim tonovima bijele i sive te s uzorkom mramora, dok je na zidu opeka. Kuhinja je potpuno ‘odjevena’ u crnu, a hodnik je odvojen stupom na kojem je opeka.

Foto: Hemnet

Upravo ovaj stup na ulazu, iako se u na prvu može činiti vizualno glomazan, ustvari je jedan od aduta interijera i na neki način označava granicu između interijera i eksterijera.

Foto: Hemnet

Svijetla baza ovdje je kako bi prostor bio još svjetliji i prozračniji te se doimao većim. Na nju su stavljani opeka i drvo radi topline, te crni akcenti za postizanje dubine te više estetike. Stvoren je ugodan i topao prostor inspiriran skandinavskim dizajnom i rustikom kojem kosine i vanjski otvori daju poseban šarm.

Foto: Hemnet

 

Komentari