KAD PRIRODA UĐE U STAN: mali stan od 32 kvadrata diše punim plućima

Mali stan ustvari je apartman za odmor i nalazi se u okruženju prirode pa je prilikom uređenja prioritet bio zeleni okoliš preseliti u interijer. Stoga zelena boja dominira i prostor odiše svježinom!

 


Stan u koji vas vodimo ima svega 32 kvadrata pa je za dizajnericu Nataliju Zaharovu bio pravi izazov osmisliti njegov izgled. Budući da se nalazi u okruženju prirode, jedan od ciljeva bio je pustiti prirodu u kuću. To je učinjeno velikim otvorima koji imaju samo debele zavjese koje se navlače po potrebi, zelenom i terakota bojom u interijeru te drvenim površinama.

Foto: Natalija Zakarova

Velikim balkonskim vratima koji se prostiru duž jednog zida dana je velika pozornost. Oni su postali najvažnija stvar u ovom malom stanu jer je bilo bitno istaknuti lokaciju i pogled koji se pruža iz stana. Stoga je spavaći dio ostao posve otvoren prema ostatku interijera – da bi se iz njega uvijek mogao pružati pogled na okoliš.

Foto: Natalija Zakarova

Interijer je svijetao i funkcionalan jer se u tijekom uređenja pazilo da sve bude iskorišteno te da bude dovoljno skladišnog prostora, a da se pritom zidovi ne zatrpaju ormarima i komodama. Uspjela je nagovoriti vlasnike da se makne komoda koju su željeli između kreveta i sofe, što je vizualno uvelike olakšalo prostor.

Foto: Natalija Zakarova

Problem garderobe riješen je pretvaranjem ostave u walk-in ormar. Preko puta ostave nalazi se kupaonica a u produžetku je otvoreni prostor u kojem se nalazi kuhinja sa šankom te mali okrugli blagovaonski stol, sofa sa tabureom u ulozi klub stolića te krevet, koji je malo uvučen u nišu.

Foto: Natalija Zakarova

Prostor između balkonskih vrata iskorišten je za tv zid. Ispod je radijator koji je vješto skriven ispod konzolnog kamina, što vrlo efektno djeluje na zelenoj podlozi. Radijator je obojen u boju zida, pa je još manje primjetan.

 

Komentari