MODERAN DNEVNI BORAVAK: jednostavan, funkcionalan i lijep prostor za tročlanu obitelj

Studio Mirjane Mikulec uređuje stan od 90 kvadrata. Nakon kuhinje, pokazujemo vam i kako je teklo opremanje dnevnog boravka kojima, sukladno željama vlasnika, vladaju moderan stil i zagasiti tonovi.

 


Dnevni boravak čije uređenje vam predstavljamo nalazi se u otvorenom dnevnom prostoru u kojem su još kuhinja i blagovaonica. Klijenti su željeli usklađen izgled svih jedinica koje prostor objedinjuje, zagasite tonove i suvremen izgled.

Pri rasporedu namještaja u obzir su uzeti izlaz na zatvorenu loggiu do koje se morao ostaviti prolaz, kao i na raspored ostalih elemenata u prostoru. TV jedinica je tako pozicionirana na zid pri samom ulazu, dok se sofom definirao prostor koji će  zauzimati budući dnevni boravak.

“Nakon što se iscrtao prostor i osmislio tlocrt, mogli smo krenuti s odabirom namještaja i izradom idejnog rješenja. Najvažnija stavka je bila odabir kvalitetne sofe. Kako prostor ne bi bio monoton, išli smo u odabiru sofe na boju. Pritom smo poštovali klijentove želje pa je izbor pao na tamnozelenu. Izgled je upotpunjen manjim komadima namještaja i dekoracijama”, objašnjava dizajnerica Mirjana Mikulec.

IDEJNO RJEŠENJE MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

Ostatak namještaja – TV jedinica i polica rađene su po mjeri. Suvremen izgled postignut je linijama odabranog namještaja, ali i drvenim letvicama na zidu koje su razbiče hladne boje dominantnih komada namještaja.

U prostor je uklopljen tepih diskretnog i suvremenog uzorka, kao i stolići u obradi tamnog drva, dok je priča finalizirana dekoracijama, knjigama i biljem. Izgled je zaokružen toniranjem zidova, ali i odabirom elemenata po mjeri.,

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Sitna odstupanja od idejnog rješenja uobičajena su. Ovdje su se klijenti tako odlučili za nešto svjetliju nijansu zida i drukčiju rasvjetu od one predložene. Sve u svemu, zahvaljujući dobrom planiranju i pomnom odabiru namještaja, dobili smo ugodan dnevni boravak za tročlanu obitelj”, zaključuje Mirjana Mikulec.

Komentari