Zara Home opet se udružila s poznatim dizajnerom: rezultat je savršena nova kolekcija za dom

Poznati belgijski arhitekt i dizajner Vincent van Duysen obnovio je svoju suradnju s poznatim brendom. U novoj kolekciji fokus je na namještaju, tekstilu i detaljima za blagovaonicu.

 


Nakon što su debitirali prošle godine, Zara Home i Vincent van Duysen, poznati belgijskij dizajer i arhitekt obnovili su svoju suradnju. Rezultat je nova kolekcija namještaja, kućnih potrepština i tekstila koja će osvojiti sve ljubitelje ovoga brenda, kao i dizajna koji je inspiriran prirodom i jednostavnošću te organskim oblicima.

Foto: Zara Home

Za razliku od prošlogodišnje, koja je bila posvećena dnevnom boravku, nova kolekcija većim dijelom se temelji na blagaovaonici i svemu što je potrebno u ovoj prostoriji u kojoj rado boravimo i u kojoj je naglasak na toplini, zajedništvu i druženju.

Kolekcija se sastoji od blagovaonskih stolova, stolica, garnitura za sjedenje, komoda, fotelja, sofa, ormarića te tepiha, lampi, posuđa i tekstila.

Foto: Zara Home

Kao i kod prve suradnje, nova kolekcija crpi inspiraciju iz dizajnerskih arhiva i Van Duysenovih najpoznatijih radova. Kolekcija utjelovljuje njegovu tipičnu estetiku minimalističkih, pročišćenih, ujednačenih površina, jednostavnih oblika i materijala.

Foto: Zara Home


Kako sam ističe, ova kolekcija ostvarena sa Zara Home odražava 30 godina njegovog rada.

‘Ovo je kolekcija nadahnuta zajedničkim trenucima oko blagovaonskog stola kojeh provodimo u društvu najmilijih”, objašnjava svoj koncept blagovanja koji je, kako je dodao ‘himna druželjubivosti i uživanju u novom načinu života, sporijem ritmu i uravnoteženijem stavu’.

Foto: Zara Home

Predmeti u kolekciji oblikovani su tako da budu bezvremenski i da imaju koncept održivosti, a od materijala su korišteni masovni hrast, jasen, kao i juta, vapnenac, lan i koža.

Foto: Zara Home

 

Komentari