Uređenje prvog stana

Prvi posao i odlazak iz obiteljskog doma osnovni su koraci za samostalan život. Ta ideja djeluje vrlo oslobađajuće no kako pronaći idealan stan i kako ga urediti unutar budžeta?

Govorimo li o gradu Zagrebu, njegova nova turistička popularnost učinila je pronalazak i najam odgovarajuće nekretnine kaotičnim. Gotovo polovica mjesečne plaće potrebna je samo za najam prostora, a ako tražite onaj koji je nedavno adaptiran ili kvalitetno namješten vaša će lisnica biti dodatno opterećena. Novouređeni stanovi koriste se uglavnom za dnevni najam i namijenjeni su turistima, stoga oni koji traže mjesto koje žele učiniti svojim domom na izbor imaju dvije opcije: cimere i/ili investiranje u sitne preinake.

Suživot s cimerima u Hrvatskoj nakon studentskih dana tek sad počinje djelovati kao prednost. Popularno je imati vlastitu nekretninu i promjena životnog prostora nije nešto na što smo posebno naviknuti, kao ni dijeljenje osobnog prostora sa strancima. No ovakva organizacija života uvelike će osobi koja je u potrazi za prvim stanom olakšati izbor i proširiti opcije. U dvoje ili troje, troškovi se umanjuju, a prostori povećavaju. Svakako vam se nudi opcija vlastite sobe koju možete učiniti potpuno svojom i urediti ju prema osobnom stilu, a to i ne iziskuje veliki trošak. Tražite li inspiraciju pogledajte kako smo s budžetom od 5.000,00 kuna preuredili životne prostore u rubrici “Uredi i osiguraj”.

Odlučite li se za samostalan najam, a stan koji ste pronašli ima namještaj koji vam i ne odgovara u potpunosti, ali imate mogućnost preurediti ga, svakako prvo razmislite o izboru boja kojima možete osvježiti zidove. Ako je riječ o starijem namještaju inspirirajte se popularnim boho stilom.

Pravila su jednostavna; dodajte tepih monokromatskog uzorka, nekoliko zanimljivih posuda s biljkama i  mnoštvo slika. Ključna je rasvjeta, stoga se poigrajte s kutevima osvjetljenja i odaberite jedno rasvjetno tijelo originalnog dizajna. Nadograđivanje prostora s novim elementima nudi mnoštvo mogućnosti, a ključ je u izboru detalja. Ako vam sofa ili krevet kao dominantni komadi nisu atraktivni odaberite posteljinu i ukrasne jastučiće s kojima ćete zakamuflirati ono što vam smeta i naglasiti stil koji vam se sviđa.

View this post on Instagram

Most days our schedule includes what we call “quiet time.” The littles get time in their rooms by themselves, playing and then usually 🤞🏻 falling asleep. The older ones get to pick other quiet things to do. We’ve done it for years now and I can’t tell you how much it’s helped me, well all of us really! I use it to work my business or even somedays just get in a shower or me time. So much leans on us and I’m a firm believer in self care ♡ ♡ However it works best for you, don’t forget to👌🏻 • Also, this beautiful bright space by @majoreldesign just makes me so happy! She has those gorg leather poufs I’ve shared before on my page! ( Pic: @majoreldesign )

A post shared by PIllows by Kaeley (@kaekooshop) on

Stol i stolice u blagovaonici uvijek možete poput zidova osvježiti novim bojama. Promjenite dekor, obojite pločice u kuhinji ili elemente.  Jedan vikend radnog okruženja u uradi sam organizaciji zaokupirat će vas i dopustiti vam da bolje organizirate i prilagodite sebi svoj novi prostor. Uvijek možete u pomoć pozvati prijatelje i pri tome se dobro zabaviti. Pronađite inspiraciju u postojećem namještaju koji želite zadržati i gradite priču prema njemu.

https://www.instagram.com/p/BeQQVlWg4U8/?tagged=bohoismyjam

https://www.instagram.com/p/BeQRQBkHAdu/?tagged=bohointerior

View this post on Instagram

The calm before the baking storm part II 🥣🍴🥧

A post shared by Shannon & Hunter (@bungalowbohemia) on

Prvi stan uzbudljiv je pothvat stoga iskoristite priliku da otkrijete koje su to male stvari koje čine vašu individualnost i naglasite ju u svom novom životnom prostoru. Naravno tu smo kako bismo vas i inspirirali i nadamo se da ćete pronaći nešto za sebe.

Komentari