Pogledajte idejno rješenje kuhinje koje je Ivana osvojila na našem nagradnom natječaju

Ivana Gorički Bionda osvojila je na našem nagradnom natječaju koji smo organizirali u suradnji s tvrtkom Elgrad idejno rješenje kuhinje. Tim Mirjane Mikulec ponudio je prijedlog kuhinje s blagovanjem, usklađen s vlasničinim željama

 

 

Idejno rješenje neke prostorije velika je pomoć i saveznik u uređenju. Prostor se tako definira u nekoliko aspekata – od izrade tlocrta i pogleda zidova, prijedloga materijala za namještaj, boja i vrsta podnih, stropnih i zidnih obloga, prijedloga opreme do rasvjetnih tijela. A dodatni, 3D model, daje vrlo realnu sliku kako će kuhinja izgledati. Sve to na našem nagradnom natječaju, kao i konzultacije s izvođačima radova vezano uz izvedivost odabranog rješenja (od ponuđena dva) dobila je Ivana Gorički Bionda iz Starog Petrovog Sela. Prijavila se na natječaj koji su organizirali studio Mirjane Mikulec i Elgrad, ponudila najkreativniji odgovor zašto baš ona zaslužuje idejno rješenje kuhinje i osvojila nagradu!

Ovo idejno rješenje kuhinje od 18 četvornih metara plod je Ivaninih želja, prostornih mogućnosti i arhitektonskog tima Mirjana Mikulec interijera. Ivana je već imala određene zamisli kako njezina kuhinja iz snova treba izgledati te je pogledala na licu mjesta, u Elgradu, željene boje i uzorke koji su joj  odgovarali cijenom. U skladu s tim, arhitekti su joj za fronte kuhinje L oblika i kružnog koncepta koji su unijeli lakoću kretanja i mogućnost obilaženja sa svih strana, predložili pet mat medijapan lakiran u bijelu boju te dekor svijetlog natur hrasta.

 

STVARNO STANJE

Foto: Privatni arhiv

 

“Htjela sam da kuhinja, sljedeći stilom uređenja ostatak kuće, bude inspirirana industrijskim dizajnom, ali da on ne bude dominantan. Više mi se sviđala ideja jednostavne, minimalističke kuhinje koja će imati elemente industrijskog stila kako bi se prostorija povezala s kompletnim interijerom, a naročito dnevnim boravkom jer čine jedan otvoreni prostor“, objašnjava svoje zahtjeve Ivana Gorički Bionda. Odabirom boja i materijala (sive na zidovima, crno pobojanog metala, kamena i dekora drveta te visilica koje bojom podsjećaju na bakar) koje su predložili arhitekti to se i postiglo.

Vlasnici se također sviđala ideja kuhinjskog otoka te kamina u prostoru, ali su arhitekti ponudili ideje koje su je oduševile i koje su bile novost za nju.

“U razgovoru s arhitektima shvatila sam da idem dobrim smjerom, no s arhitektonskim prijedlogom priča je dobila novu dimenziju. Znala sam da želim opeku ili kamen, kuhinjski otok, ali i zasebni prostor za blagovanje. Da sam dubila na glavi još šest mjeseci, ne bih došla do rješenja koje mi je ponuđeno” iskreno govori Ivana i dodaje kako je cijela kuhinja odlično idejno riješena.

 

 

PRIJEDLOG UREĐENJA

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri

Arhitekti su umjesto šanka i blagovaonskog stola koji bi samo zagušio prostor, predložili veliki otok s visokim sjedenjem koji bi zadovoljio sve potrebe – bio dovoljno praktičan za objede dvočlane obitelji, ali i prostran za velika druženja i primanje obitelji koja im često dolazi u posjet. Tako je prostor ostao prozračan, a kuhinjski otok postao centralna točka okupljanja u kuhinji te je osmišljen dodatnim sadržajima koji su ga učinili dodatno funkcionalnim i estetski atraktivnim.

Idejnim rješenjem naslonjen je na stup obložen kamenom, u koji je smješten moderni kamin na bioetanol. Ispod kuhinjske ploče, koja je veća od korpusa kako bi se udobno sjedilo za stolom te s prednje strane ima mogućnost produženja, smješteni su polica za vina te izvlačni elementi u koje se mogu stavljati posuđe i namirnice. Metalna konstrukcija unutar koje su visilice naglašava ovaj dio kuhinje te ga vizualno odvaja od ostatka kuhinje, kako bi se vidjelo da je riječ o kutku za blagovanje.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri

Za zidove kuhinje predložena je siva, koja se savršeno uklapa s bijelom, crnom i dekorom drveta te donosi industrijski štih budući da podsjeća na beton. Kako je riječ o prostoriji čiji su zidovi dodatno izloženi mrljama i vlazi, predložena je periva boja. Jedan dio kuhinje oslobođen je visećih elemenata, što je trenutno vrlo popularan koncept. Ovako je kuhinja dobila i prozračnost te je prozor i pogled kroz njega više došli do izražaja.

Potrebu za skladišnim prostorom unio je drugi trendi element – veliki ugradbeni ormar kombiniran s policama, od kojih je jedan dio zatvoren prozirnim staklom. On igra ulogu multifunkcionalnog kredenca unutar kojeg je i hladnjak te mikrovalna pećnica, ugrađena s bočne strane, budući da nije mogla stati frontalno. Ormarom su se sakrile grede koje su išle dužinom zida. Sve fronte na ormaru te donjim i gornjim elementima nemaju ručke nego otvaraju na dodir.

 

Jedva čekamo vidjeti finalni izgled kuhinje, koju ćemo vam, čim bude gotova, pokazati na našem portalu!

 

Komentari