Dobar dan! Dobro došli u moj stan

Predsoblje, kao glavni pretprostor koji vodi prema ostalim prostorijama u stanu ili kući, prvo je mjesto koje ćete vidjeti pri ulasku, kao i zadnje pri svakodnevnom odlasku iz vašeg stambenog prostora. Uz to, predsoblja spadaju u tzv. javni dio stambenog prostora, koji će neminovno vidjeti i koristiti svi posjetitelji, bilo da je riječ o široj obitelji, prijateljima, ili možda susjedima koji će s vremena na vrijeme donositi vašu ,,zalutalu poštu”.

Upravo radi toga razloga predsoblja imaju izuzetno važnu ulogu u stvaranju općeg dojma kako o vama tako i vašem domu u cjelini, naglašavajući nužnost posvećivanja naročite pažnje estetskoj dimenziji ove prostorije.

FOTO: DARKO MIHALIĆ

 

Predsoblja i hodnici, kao mjesta koja povezuju i vode prema intimnijim dijelovima stana, pružaju uvid u opću atmosferu doma, životne navike ukućana i njihove afinitete. Hladnijih ili živih boja, bogato urešena mnoštvom dekorativnih detalja ili jednostavnijeg, pročišćenog izgleda, predsoblja i hodnici su poput uvodnih taktova u neku muzičku kompoziciju, čiji je cilj uvesti u glavnu priču – priču o vašem domu, koja započinje prvim korakom preko kućnog praga. Izdvojili smo nekoliko radova studija Mirjane Mikulec – idejnih rješenja, ali i gotovih projekata.

Komentari