TRENDOVI U SVIJETU PODNIH OBLOGA: pronađite idealnu za novo lice svoga doma

Svijet podova nikada nije bio zanimljiviji! Nove ideje dizajnera udružene s naprednim tehnologijama stvaraju podove sjajnih karakteristika. U suradnji s Elgradom donosimo vam novitete, kako biste bili na vrijeme informirani i inspirirali se za obnovu podova u svoja četiri zida

 

 

 

Priča o (pre)uređenju doma kreće uglavnom od osnova, a među njih spadaju svakako i podne obloge. Kada odaberemo pravu podnu oblogu, onda je uređenje znatno jednostavnije! Svi želimo uživati u pogledu na lijepe nove podove, bez ogrebotina i pohabanih dijelova. Takve nove podove lakše je i održavati te se nečistoće na njima ni ne vide kao na dotrajalima. Ovo je svakako segment u uređenju u koji se isplati uložiti više novaca kao i truda u pronalasku odgovarajućeg modela. Podovi bi prije svega trebali biti kvalitetni i prilagođeni prostoru svojim svojstvima, ali i imati estetsku dimenziju koja će se uklapati u cjelokupno uređenje.

Kako bismo vam olakšali potragu i predstavili napredne modele podova, njihove genijalne mogućnosti i svojstva kao i nove uzbudljive uzorke, zavirili smo u ponudu Eggerovih laminatnih podova koje ima tvrtka Elgrad. Krenimo od mogućnosti koje nude…

Foto: Elgrad

USKLAĐENOST PODOVA S DRUGIM POVRŠINAMA

Često smo se mučili prilikom opremanja doma jer nismo uspijevali uskladiti podove i namještaj tj. pronaći isti uzorak i boju namještaja i podova, kako bi se dobila poveznica u prostoru i stekao dojam kontinuiteta. No, sada je i to moguće zahvaljujući novom kolekcijom podnih obloga jer sada možete uskladiti dekore podova s ponudom proizvoda za namještaj i uređenje interijera. Mnogi od dekora Egger podova usklađeni su kompletno u dekoru ili samo u nijansi. Možda ste oduvijek željeli složiti takvu kombinaciju, a do sada niste imali priliku.

Primjerice, u kuhinji možete imati ormariće ili radnu ploču u istom dekoru kao i pod. Isto tako, u boravku možete imati ormariće i stoliće odnosno namještaj od pločastih materijala rađen po mjeri koji su istog dekora kao i podovi.

Koncept ovako usklađenih podova i namještaja, ističu u Elgradu, stvara jedinstvene prostorije pune karaktera i emocija.

Foto: Elgrad

MOGUĆNOST IZBORA

Dosadašnji izbor dekora podova nudio je jedan dekor u jednom formatu. A sada postoji mogućnost da imate jedan dekor u više varijanti, od druge klase, veće li manje lamele pa sve do debljine. Isto tako, nova kolekcija nudi kreativna rješenja tako da se mogu napraviti kombinacije dekora i detalja dekora u sve 3 vrste poda u jednom interijeru.

Mnogi naime žele imati isti uzorak i nijansu podova u cijelom domu jer to ostavlja jak estetski dojam i stilsku povezanost, ali bi htjeli da vrsta poda bude prilagođena namjeni prostorije. Kupaonica i kuhinja traže podove koji su otporni na vlagu, dnevna soba podove koji su vrlo otporni na često korištenje, a spavaća soba podove koji su topli, tihi i meki.

Elgrad nudi dekore u laminatnom podu, designu i comfortu koji se podudaraju u bojama ili su sličnih boja ili imaju detalj koji ih povezuje. Time se kroz jedan prostor mogu uskladiti boje i tonovi. Može se postići i kontrast kako bi se stvorili efektni interijeri. Ovo omogućuje da imate vrstu poda koja potpuno odgovara zahtjevima prostorije u kojoj se nalazi.

 

Foto: Elgrad

LAMINAT – NOVI VJEČNI KLASIK

Zbog svoje velike popularnosti laminatni pod polako postaje klasik. To nimalo ne čudi, jer je ovo doista svestrana podna obloga, pogodna za sve interijere. Njegovo je postavljanje vrlo jednostavno, za razliku od nekih drugih obloga, lako se održava i fleksibilan je.

K tome, laminatni pod je otporan materijal. Zaštićen je čvrstim vanjskim slojem i zbog toga je idealan za prostore u kojima primjerice često premještate namještaj. Otporan je na abraziju te ima izuzetnu svjetlosnu postojanost što garantira da neće izblijediti dugi niz godina. Nove generacije laminatnog poda imaju doista čudesna svojstva što ih čini idealnima za suvremeni način stanovanja.

 

Foto: Elgrad

Egger laminatni podovi u ponudi Elgrada donose svake godine nove, još autentičnije i prirodnije dekore koji imaju dizajn pravog drveta i klasičnog parketa. Njih je doista veliki broj – od modernog izgleda punog drva do skandinavski svijetlih i elegantnih dekora. To omogućuje da se za svaku prostoriju pronađe idealan model. Želite li ga staviti u prostorije u kojima je veća vlaga (poput kupaonice), birajte Egger Aqua+ laminatni pod koji se čak može čistiti s parnim čistačima.

 

Foto: Elgrad

 


SAVRŠENA OTPORNOST GREENTEC PODOVA

Laminatni podovi prikladni ili pogodni su i u prostorijama poput kuhinje u kojima su donedavno vladale keramičke pločice. Pod Design GreenTec izvrsno podnosi vlagu te ostavlja dojam prirodnosti zbog svog sastava, kao i dizajna. U dekoru drva ili kamena privlačit će poglede u prostoriji.

Foto: Elgrad

Osim što je, zahvaljujući posebnoj strukturi, nosivoj ploči i sustavu polaganja CLIC IT  iznimno otporan na vlagu (do 72 sata!), GreenTec pod je vrlo otporan na mikro ogrebotine i mrlje. Neosjetljiva površina poda izdržat će sva opterećenja svakodnevnog života, dok će integrirani sloj pluta prigušiti zvukove koraka. Budući da spada u klasu korištenja 33, što znači da je prikladan za korištenje u zahtjevnim komercijalnim primjenama, GreenTec je vrlo dobra podna obloga za poslovne prostore poput dućana, banaka, ureda…

 

Foto: Elgrad

 


TOPLINA I MEKOĆA COMFORT PODOVA

Kao što im i naziv na engleskom govori, laminatni podovi Comfort stvaraju ugodu u prostoru – kako svojim izgledom, tako i osjećajem dok hodamo po njima. Za taj osjećaj mekoće i ugode prilikom kretanja zaslužna su dva sloja pluta koji zadržavaju toplinu i prigušuju zvukove. Ova njegova karakteristika pruža maksimalnu dozu smirenosti i opuštenosti u domu, ali i isto tako i hotelskoj sobi ili radnom prostoru.

 

Foto: Elgrad

I Comfort, kao i GreenTec se vrlo lako održava te ima antibakterijsku površinu. Pored toga, ni jedan Egger pod ne sadrži omekšivače ni PVC, čak i za tisak dekora koristi se boja na bazi vode. Zahvaljujući odgovornom odnosu prema održivoj proizvodnji, Egger je dobitnik brojnih nacionalnih i međunarodnih certifikata.

Foto: Elgrad

 


APLIKACIJA ODABIRE NAJ DEKOR PODOVA ZA VAŠ DOM

 

Nove tehnologije donijele su mogućnost da vrlo jednostavno izaberete dekore podnih obloga koji odgovaraju vašem domu. Aplikacija My Floor – vizualizator podova pokazat će vam koji dekor najbolje pristaje u vaš prostor, dovoljno je da samo učitate fotografiju vašeg prostora, odaberete dekor i dobijete vizualizaciju prostora s novim odabranim dekorom poda.

Foto: Elgrad

Želite li se dodatno informirati o trendi podovima u Elgradovoj ponudi, zavirite u najnoviji katalog posvećen u cijelosti ovoj vrsti obloga.

 


PROMO

Komentari