Nepravedno zapostavljene prostorije: savjeti za opremajne malih hodnika

Da je prvi dojam najvažniji, zasigurno već znate. No, to se ne odnosi samo na ljude, već i na prostore. Prvi dojam o nekom interijeru stječemo na samom ulazu– u hodniku. I dok najčešće više pažnje pridajemo drugim prostorijama stana poput dnevnog boravka ili kuhinje, hodnici nepravedno ostaju zapostavljeni.

Nužno potrebni elementi svakog hodnika u idelanim uvijetima bili bi ormarići za cipele, vješalice, ogledalo, a poželjan je i veći ormar za jakne ukućana. No, kod manjih kvadratura se moramo prilagoditi i usredotočiti se samo na one bitne elemente.

Zidovi neka budu ti na kojima ćete izraziti svoju kreativnost, bilo zanimljivim vješalicama, tapetama ili oslikavanjem, a potom ga popunite samo s nekoliko osnovnih komada. Jedan od najboljih saveznika pri opremanju hodnika upravo su vješalice – korisne su za odlaganje odjeće, a često svojim zanimljivim izgledom imaju i dekorativnu funkciju.

Projekt: Geometrium
Projekt: Geometrium

Za efekt većeg prostora, poslužite se trikom i postavite veliko ogledalo – ili čak ogledalima obložite cijeli zid. Težite li ipak jenostavnijim rješenjima, bijeli ormari s tek pokojim otvorenim elementom će vam omogućiti maksimalno iskorištavanje prostora vizualno se stapajući s okolnim zidovima.

Napokon, hodnik je jedna od prostorija koju je najjednostavnije opremiti. Tek nekoliko ključnih komada namještaja i pokoji ukras dovoljni su za udobnu atmosferu. I zapamtite, svjetle boje, zanimljiv vješalice i jednostavan namještaj najbolji su saveznici svakog malog hodnika.

 

Komentari