Kako dug i uzak prostor učiniti vizualno širim

Dok dnevnim boravcima, kuhinjama i drugim prostorijama najčešće i pridajemo pažnje, hodnici obično ostaju nepravedno zanemareni – kako biste ih što bolje iskoristili, oslonite se na ovih nekoliko savjeta.

Kako je hodnik obično duga, uska prostorija bez prirodnog dotoka svjetlosti, važno je osigurati primarnu stropnu rasvjetu, ali i ambijentalnu. Uz to, postoji li mogućnost, prostor odvojite staklenom stijenom kako bi svjetlost iz susjedne prostorije prodirala i u hodnik. To će osigurati dodatnu količinu svjetlosti i olakšati planiranje ostatka prostorije.

Zidovi neka budu ti na kojima ćete izraziti svoju kreativnost, bilo zanimljivim vješalicama, tapetama ili oslikavanjem, a potom ga popunite samo s nekoliko osnovnih komada. Imate li puno slika il zidnih ukrasa, smjestite ih sve na jedan zid. Tako ćete ublažiti efekt tunela.

https://www.instagram.com/p/BNMM6_bgndo/?tagged=hallway&hl=hr

Nužno potrebni elementi svakog hodnika u idelanim uvjetima bili bi ormarići za cipele, vješalice, ogledalo, a poželjan je i veći ormar za jakne ukućana. Ne isplanirate li raspored pametno, mogli biste stvoriti zakrčen i neskladan izgled. Tek nekoliko ključnih komada namještaja i pokoji ukras dovoljni su za udobnu atmosferu. No osim pažljivog smještanja osnovnih elemenata, u uskim je prostorima poželjno stvoriti iluziju širine. Provjeren trik za stvaranje prividno šireg hodnika je korištenje ogledala cijelom dužinom zida.

Vintage Chic

I zapamtite, svijetle boje, zanimljive vješalice i jednostavan namještaj najbolji su saveznici svakog malog hodnika.

Sproule-Rowen
Komentari