Dugački i uski hodnici: evo kako ih maksimalno iskoristiti

Dugački i uski hodnici naša su svakodnevica – kako ih što bolje iskoristiti pokazat ćemo vam na primjeru ovog dugog i uistinu uskog prostora.

 

 

U predsoblja i hodnike poput ovog idealno je smjestiti ormarić za cipele i vješalice za jakne.  Sve više od toga obično zahtjeva nešto veću kvadraturu.

Ako i vi imate sličnu situaciju, zidove iskoristite maksimalno – mi smo iskoristili obje strane zida cijelom dužinom. Budući da je prostor za spremanje uvijek dobrodošao, u hodnik ćemo smjestiti maksimalan broj ormara.

Nakon definiranja tlocrta, odabrali smo i materijale. S obzirom da se na podu nalaze bijele keramičke pločice, odluka je pala na crnu boju koja imitira školsku ploču, a namještaj smo odlučili izraditi od plavog medijapana.

 

Foto: Darko Mihalić

Prostor za spremanje izveli smo u plitkoj varijanti kako bismo zadržali prohodnost hodnika. Poslužili smo se i malim trikom – fronte ormara s jedne strane obložene su ogledalima kako bi se prostor vizualno doimao dvostruko širim. Tako smo ujedno uštedjeli prosto koji bi zauzela, primjerice, samostojeća verzija ogledala.

Kako je hodnik obično prostorija bez prirodnog dotoka svjetlosti, osigurali smo primarnu stropnu rasvjetu, ali i ambijentalnu. Prostor smo odvojili staklenom stijenom kako bi svjetlost iz susjedne prostorije prodirala i u hodnik.

 

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić

Boja za školsku ploču poslužit će vlasnicima za ispisivanje podsjetnika i poruka pri ulasku i izlasku u stan, no osigurat će i uvijek drugačiji izgled hodnika.

 

Komentari