SAVRŠEN PRVI DOJAM: TOP 7 komada za hodnike koji odišu modernom elegancijom

Profinjena elegancija i moderna klasika vladaju u interijerima, pa tako i hodnicima. Pronašli smo u ponudi Kare Designa Hrvatska atraktivne komade kojima ćete postići upravo takav stil i ugođaj u ulaznom prostoru svoga doma

 

 

Svi želimo maksimalno iskoristiti svoj ulazni prostor ali i ostaviti što bolji dojam. Hodnik je prva prostorija u kojoj se nađu gosti kada dolaze u naš dom i na osnovu onoga što su vidjeli stvaraju dojam o kompletnom prostoru. Ako hodniku niste pridali veliku pažnju prilikom uređenja, to će pokvariti cjelokupni dojam o vašem domu.

Stoga, ovoga proljeća posvetite se izgledu vašeg hodnika i načinite od njega najbolju dobrodošlicu. Kako su u modi elegancija i moderna klasika, odabrali smo u Kare Design Hrvatska baš takve komade – namještaj i detalje kojima ćete uljepšati svoj hodnik i usto ga učiniti funkcionalnijim.

 


1. KOMODA

Zrcalni namještaj je jedan od načina kako možete unijeti eleganciju u prostor te dašak glamura. Iako je sjajan i itekako uočljiv u prostoru, zbog transparentne, reflektirajuće površine koja odaje i lepršav, prozračan dojam, ovakav namještaj neće nimalo zagušiti prostor. Stoga ih možete dodavati svakom stilu. Kare Design Hrvatska u svojoj ponudi ima Luxury Champagne liniju zrcalnog namještaja, koji pored komoda, ima i radni i konzolni stol, tv komodu i noćni ormarić.

Uski, visoki ladičari idealni su za male hodnike, dnevne boravke kao i spavaće sobe.

USKA KOMODA LUXURY CHAMPAGNE, 4.499,00 kn (NA POPUSTU DO 8.3. – 3.599,20 kn) / FOTO: KARE DESIGN HRVATSKA

 

2. FOTELJA

Baršun je sinonim za eleganciju, luksuz, glamour, ali i udobnost, toplinu i atmosferu doma. Stoga s ovim materijalom ne možete pogriješiti u stvaranju različitih ugođaja u domu. Dizajneri savjetuju da, ako vam prostor dopušta, u hodnik smjestite i naslonjač od baršuna. S obzirom na nedostatak prostora idealno je staviti retro fotelju manjih dimenzija, poput modela Water Lily inspiriranog lopočima, baš kako mu i prijevod s engleskog kaže, na koju ćete moći sjesti prilikom obuvanja ili će ona biti mjesto za odlaganje modnih dodataka poput torbe. Pored svoje funkcionalne uloge, imat će i stilsku jer će podići prostor i biti glavni stilski naglasak u njemu.

Osim u tamnozelenoj, kompaktan i dražestan Water Lily naslonjač dolazi u bež boji te dvije nijanse ružičaste, ciklama i puder.

 

FOTELJA WATER LILY, 3.479 ,00 KN ( NA POPUSTU DO 8.3. – 2.783,20 kn) / FOTO: KARE DESIGN HRVATSKA

 


3. KLUPA

Nekoć obavezan dio hotelskih soba i raskošnih građanskih stanova vratio se u moderne domove u velikom stilu. Klupa je postala must have u spavaćoj sobi, dnevnom boravku ili primjerice hodniku. Idealno je mjesto, kao i naslonjač, za skidanje obuće te odlaganje modnih dodataka. Model klupe Crossover donosi urbani i profinjeni glamur u interijer, a kombinacija baršuna i lakiranog čelika osvaja na prvu. Možete je lako prenositi iz prostorije u prostoriju i tako osvježavati svoj dom. No, kada je jednom smjestite u hodnik, teško da ćete poželjeti od tamo je maknuti.

Crossover dolazi u dvije dimenzije i boje – pored puderaste ružičaste tu je i mišje siva.

 

KLUPA CROSSOVER, 3.569,00 kn (NA POPUSTU DO 8.3. – 2.855,20 kn) / FOTO: KARE DESIGN HRVATSKA

4. VJEŠALICA

Ako imate mjesta u hodniku, svakako razmislite o samostojećoj podnoj vješalici u obliku stalka. Tada će više doći do izražaja njezin dizajn, u što se možete uvjeriti na primjeru originalno dizajnirane vješalice Technical Tree, inspirirane drvećem.

Rađen od nehrđajućeg čelika, Technical Tree je moderna interpretacija stalka za jakne i kapute. Površina visokog sjaja daje mu ekskluzivan izgled, a istovremeno na atraktivan način odražava boje i svjetlost.

Stalak, osim u srebrnoj, dolazi u crnoj varijanti, koja je također vrlo elegantna, samo donosi moderniji štih.

VJEŠALICA TECHNICAL TREE, 8.409,00 kn (NA POPUSTU DO 8.3. – 6.727,20 kn ) / FOTO: KARE DESIGN HRVATSKA

5. KONZOLNI STOL

Uski modeli stolova, naslonjeni na zid vrlo su traženi komadi za dom. Dobro su rješenje za male prostore koji trebaju stoliće na koje biste odložili sitnice i dekoracije (lampa, vaza, košara za ključeve, mobitele…), ali gotovo i svaku prostoriju doma koju želimo podići na veći stilski nivo. Vrlo je jednostavna svojim izgledom i mala dimenzijama, no vrlo upečatljiva. Konzolni stol neće biti neprimijećen, naročito model Miami Loft Gold u stilu Ard Decoa, s mramornom plohom i konstrukcijom od mesinga. Čista elegancija!

KONZOLNI STOL MIAMI LOFT,  6.459,00 kn (NA POPUSTU DO 8.3. – 5.167,20 kn) / FOTO: KARE DESIGN HRVATSKA

 


6. OGLEDALO

Što je hodnik bez ogledala? On je, uz ormarić za cipele, osnovni element svakog ulaznog prostora. U njega ćete pogledati prilikom svakog napuštanja doma, ali i stvoriti vizualni dojam većeg prostora, naročito ako ga okrenete nasuprot prozora. S ogledalom tako povećavate hodnik bez pomicanja zidova. U trendu su nepravilni i okrugli oblici, s vrlo nenametljivim, tankim okvirima. Kada želite naglasiti jednostavnost i prirodnost, u ponudi su ogledala s tankim drvenim okvirima, a ako vam je stalo do elegancije i daška luksuza, opredijelite se za ogledalo sjajnog metalnog oblika – crnog ili zlatnog.

Iz bogate ponude ogledala koje ima Kare Design Hrvatska odabrali smo okrugli model Betsy. Savršeno će se uklopiti na zid iznad komode, konzolnog stola, pored naslonjača…

 

OGLEDALO BETSY, 2.549,00 kn (NA POPUSTU DO 8.3. – 2.039,20 kn) / FOTO: KARE DESIGN HRVATSKA

 


7. LAMPA

Rasvjeta je bitna komponenta u hodniku. Osim osnovne stropne rasvjete, svakako razmislite o unošenju ambijentalne rasvjete koja će pomoći stvaranju željene atmosfere. Pored zidnih i stolnih lampi, u obzir dolaze i podne lampe. Ako imate dovoljno mjesta za njih, podne lampe će biti pravi pogodak, a donijet će i novu količinu svjetla!

Za oko nam je zapela lampa Cafeteria Lounge prije svega zbog neobičnog izduženog cilindričnog dizajna njegova sjenila za koji smo uvjereni da će vas osvojiti. Oduševila nas je kombinacija čelika i pravog mramora koji lampu ne čini samo stabilnom nego i daje luksuzni štih. Osim  hodnika, ovakva lampa izvrsno će se uklopiti i u druge kuteve vašega doma – od blagovanja, preko boravka pa sve do spavaće i radne sobe.

PODNA LAMPA CAFETERIA LOUNGE, 2.119,00 kn (NA POPUSTU DO 8.3. – 1.695,20 kn) / FOTO: KARE DESIGN HRVATSKA

 

 

PROMO

Komentari