Ostavite dobar dojam već na ulazu u dom

Ulaz u dom ono je što dočekuje sve vaše posjetitelje pri prvom koraku.

Kada je riječ o otvorenim prostorima, na samom ulazu vidi se većina dnevnog prostora, no to često nije slučaj. Taj ulazni prostor obično je manji hodnik ili tek dva tri kvadrata dovoljna da odložite najnužnije stvari. Upravo tada važno je da ulaz ne ostane zanemaren i da ga ne ostavite praznim.

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić

Najčešći izgovor je da se u tako malenom prostoru nema što napraviti, no to ne mora biti tako. Bez obzira o kojem se malom prostoru radi, kad vam nedostaje mjesta, usredotočite se na zidove. Možete se odlučiti za efektnu, dramatičnu tapetu, zid obložiti zelenilom ili tek obojiti omiljenom bojom, no važno je da bude upečatljivo i zanimljivo. Zatim, ondje smjestite manju komodu ili konzolu da prostor ne biste pretrpali. Zanimljiv zid s manjim, decentnim komadom namještaja će osigurati da ovaj prostor ne bude tek bezličan dio vašeg stana. Naprotiv, upravo će on ostaviti dobar dojam na samom ulazu. A prvi dojam ionako je najvažniji, zato neka vaš dom na prvom koraku da naslutiti što se krije u ostatku.

Ako je ulazni prostor uzak i želite ga barem vizualno učiniti širim, predlažemo da se poigrate iluzijom i korištenjem ogledala ili reklektivnih površina prostor naoko proširite.

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić
Komentari