PRIJE I POSLIJE: inspirirajte se sjajnom transformacijom zapuštenog vrta i vrtne kućice

Stražnji vrt u kućici u nizu te drvena kućica koja je služila za odlaganje nepotrebnih stvari dobili su posve novi izgled

 


Kuća u nizu u jednom od naselja engleske pokrajine Berkshire doživjela je makeover svoga eksterijera i postala pravi mali boho raj. I to onoga sa stražnje strane, na koji se izlazi iz dnevnog boravka. Na nevelikoj površini vrta nalazi se i drvena kućica, koja je, iako u dobrom stanju izgledala staro i neugledno.

Vlasnicima je služila kao skladište, natrpana stvarima koje trenutno ne koriste, a velike žardinjere od betona zjapile su već neko vrijeme prazne.


PRIJE I POSLIJE

Foto: Lizzie Orme

Vlasnici su se odlučili na makeover i pretvorili stražnje dvorište u produženi dnevni boravak – zonu za objedovanje, slobodno vrijeme, druženje s prijateljima, zabavu, odmaranje i čitanje.

Prvo je trebalo isprazniti vrtnu kućicu od svih stvari, od kojih su mnoge završile na smetlištu. Tako je kućica prestala biti šupa i postala mini boravak u koji se vlasnici mogu skloniti za vrijeme velikih vrućina ili biti u njoj kada žele malo privatnosti od ostalih ukućana. Također, kućica funkcionira i kao radni kutak.

Foto: Lizzie Orme

Mali prostor nudio je vlasnicima u otvorenom dijelu vrta opciju ili malog stolića s naslonjačima ili blagovaonski stol, a oni su se odlučili za ovu drugu opciju. Otvoreni prostor opremljen je blagovaonskim stolom sa stolicama, a žardinjere su postale cvjetnjak.

Foto: Lizzie Orme

Prije toga podovi su popločani crnom keramikom velikih dimenzija. Pažnju u ovom dijelu vrta plijeni veliki drveni stol koji su vlasnici našli na online prodaji starog namještaja te ga obnovili i njemu pridružili stolice.

Foto: Lizzie Orme

Kućica je, uključujući pročelje kao i podove, pobojana u nekoliko boja – crnu, bijelu i tamnoplavu, te je u nju smješten naslonjač, komoda, radni stol, bilje te ljuljačka. Kako je vrt mali i nije bilo mjesta za elemente poput ljuljačke, te je ona smještena u kućicu.

Foto: Lizzie Orme

Velika vrata kućice omogućuju da se ona tijekom ljeta još više poveže s ostalim sadržajima u vrtu te funkcionira kao dio eksterijera.

Foto: Lizzie Orme

 

Foto: Lizzie Orme

Izvor: Ideal Home

Komentari