Terasa s pogledom na grad: Tamari se ispunila želja sa stanom u centru i ‘dvorištem’

Prostrana terasa od 40-ak kvadrata na 5. i posljednjem katu novogradnje u Slavonskom Brodu bila je je jedan od najvećih razloga što su se Tamara i njezin suprug odlučili kupiti stan kojem terasa pripada

 


Eksterijer je vrlo važan prilikom kupovine nekretnine, bilo da je riječ o dvorištu, vrtu, balkonu ili terasi. Svi koji su kupovali ili prodavali stan, dobro znaju da oni s balkonom ili pak terasom znatno bolje kotiraju na tržištu nekretnina. Upravo je postojanje terase i mogućnosti koje ona sve nudi bio presudan da Tamara i njezin suprug kupe stan na posljednjem katu novogradnje u Slavonskom Brodu.

Foto: Privatni arhiv

Vlasnica je željela imati eksterijer u kojem će moći boraviti s obitelji te kao u vrtu uzgajati cvijeće, no kuća joj se, s obzirom na prirodu posla nje i supruga činila odviše zahtjevnom.

‘Nemamo puno slobodnog vremena, pa bi nam kuća s okućnicom bila previše za održavanje. I s ovom terasom svako večer ostanem barem sat vremena u zalijevanju i plijevljenju uvelih latica. Tome, naravno, treba dodati i čišćenje koje isto tako svakodnevno jer se latice moraju pomesti’, objašnjava Tamara te dodaje kako je s ovom terasom od 40 kvadrata dobila ono što je željela – stan u centru grada s ‘dvorištem’.

 

Foto: Privatni arhiv

A u njezinom ‘dvorištu” na 5. katu doista ima svega i na njoj se može provesti cijeli dan i noć – od cvijeća i začina, grmova u velikim teglama i žardinjerama, kutne garniture koja stvara dojam dnevnog boravka, visokog barskog stola sa stolicama za jutarnje ispijanje kave i večernje koktele te roštilja.

‘S obzirom na izvrstan položaj (sjeveroistok), sunca ima u prijepodnevnim satima, a poslije podne je hladovina pa možemo cijeli dan uživati na njoj. S terase puca pogled na obronke Dilj gore s koje uvijek puše lagani povjetarac’, otkriva Tamara te dodaje kako je dio s barskim stolom i stolicama natkriven, dok je ostatak otkriven.

Foto: Privatni arhiv

Terasu je vlasnica sama uređivala, educirajući se iz knjiga i putem interneta ponajviše o uzgoju zelenila.

“Svašta sam kroz godine isprobavala i najboljim mi se za ogradu pokazao šimšir. Osim njega tu su i smreke, čempresi, japanski javor, cikas palma, limun, grm japanska kurika i naravno, lavanda. Mnoge od njih sam godinama uzgajala. Od sezonskog cvijeća ove godine su prisutne vinke s prekrasnim cvjetovima i bojama”, govori Tamara.

Foto: Privatni arhiv

U terasi uživa cijela obitelj – dok ona voli brinuti o zelenilu i ispijati na njoj jutarnju kavicu, suprug najviše voli čitati na terasi, a kćer maziti s macama koje se obožavaju uvući ispod šimšira i spavati u hladu. U ljetnim večerima na terasi se druže s prijateljima, a kada nisu velike vrućine, onda se na terasi i roštilja.

Foto: Privatni arhiv

‘Naša terasa nam služi na opuštanje, odmor, slušanje glazbe i bijeg od svakodnevice. S obzirom da je na 5. katu po ljeti nema ni komaraca niti se čuje buka s ulice jer je zgrada uvučena’, kaže za kraj Tamara.

 

 

 

 

 

 

 

Komentari