PROLJETNI MAKEOVER SPAVAĆE SOBE: kako do novog izgleda bez većih troškova

Dok željno iščekujete proljeće i toplije dane, zašto ne biste iskoristili vrijeme i pripremili svoj dom za mnogima omiljeno doba godine? Napraviti makeover spavaće sobe jednostavnije je nego što mislite

 

 

Vjerujemo da se mnogi od nas još uvijek oporavljaju od blagdanskog trošenja, no makeover spavaće sobe zaista ne mora biti velik udarac na naše financije. U nastavku donosimo nekoliko ključnih ideja uz koje ćete osvježiti svoj dom i dobiti željenu promjenu bez velikog troška.

 

OBOJITE ZIDOVE

Ovo je jedan od najjednostavnijih i najefektnijih načina kako promijeniti izgled bilo koje prostorije, pa tako ni spavaća soba nije izuzetak. Zato, kist u ruke i osvježite zidove novim nanosom boje. Čak i ako samo prebojite već bijele zidove u istu boju, dobit ćete sasvim prihvatljiv makeover spavaće sobe.

Želite li biti u trendu, predlažemo da odaberete nježnu boju pijeska ili bež boju za kojom luduju interior blogeri i obojite jedan (ili sva četiri) zida. Ova topla, ali prirodna i neutralna nijansa jamči osvježeni look i paše uz sav namještaj koji već imate u sobi.

OD KAMENA DO TERRACOTTE: zemljane boje u interijeru za najudobnija četiri zida

Foto: Anthropologie

 

NOVI RASPORED PROSTORIJE

Imati li dovoljno veliku prostoriju, zašto ne biste pokušali reorganizirati svoju sobu i promijeniti joj raspored? Svakako pripazite da vam prostorija bude tako organizirana da se uz uzglavlje kreveta nalazi zid na koji ćete smjestiti dekorativne dodatke ili ga na bilo koji drugi način istaknuti. Dobar izbor je kakva tapeta, slike ili okviri s fotografijama, ali i bojanje zida u neku vama dragu boju. Ovisno o vratima, prozoru i dimenzijama sobe, na suprotnu stranu smjestite ormar i/ili komodu s ogledalom.

Foto: H&M Home

 

PROMIJENITE POSTELJINU

Ovo je jedan od nevjerojatno jednostavnih, ali definitivno učinkovitih načina za promjenu izgleda sobe. Krevet je najveći komad namještaja u prostoriji, pa samim time i posteljina koja ga krasi ima veliku ulogu u kreiranju finalnog izgleda sobe.

Napokon, spavanje i dobar odmor itekako su važni za naše svakodnevno funkcioniranje pa ni investiranje u novu posteljinu neće predstavljati neopravdan trošak. Iako su sniženja polako na izdisaju, još uvijek možete nabaviti neke ključne komade po vrlo povoljnim cijenama. Novu posteljinu uskladite s nekoliko ukrasnih jastučića u odgovarajućim bojama i dodajte prekrivač ili kakvu zanimljivu deku. Zašto vaš krevet ne bi izgledao kao da je s naslovnice kakvog magazina?

5 manjih komada namještaja za jači stilski dojam u spavaćoj sobi

Foto: H&M Home

 

PAZITE NA MATERIJALE

Prirodni materijali kao što su kamen, drvo, mramor, pamuk, lan i sl. Odličan su način kako da u prostor unesete dašak proljeća. Zašto ne biste zamijenili stare glomazne noćne ormariće novim, i to od primjerice ratana? Kraj njega smjestite neku zanimljivu biljku koja će prostoriju učiniti još udobnijom, a kao tegla neka vam posluži kakva veća pletena košara. Tamne zavjese od debelih neprozirnih materijala zamijenite onim lanenim ili pamučnim u bijeloj ili vrlo svijetloj bež boji.

Trendovi u svijetu namještaja po mjeri: otkrijte koji materijali i uzorci su “in”

Foto: Arket

 

NEKA BUDE SVJETLO!

Sad kada ste već zamijenili zavjese, vjerojatno primjećujete i da soba djeluje znatno veće, udobnije i prozračnije. Da biste u prostor uveli još više prirodne svjetlosti, maknite komade namještaja koji možda blokiraju dotok svjetla ili pozicionirajte neko zanimljivo ogledalo tako da reflektira svjetlost koja dopire izvana.

TRAŽITE NOVI TEPIH? Izbjegnite ove četiri najveće greške i pronađite onaj pravi

Foto: Zara Home
Komentari