54 m² u predivnim toplim terakota tonovima: interijer koji odražava kreativnu prirodu vlasnice

Arhitektice Anna Khaulina i Natalya Koroleva stvorile su umirujući i topao interijer smješten u novogradnju, koji odražava kreativnu prirodu vlasnice.

 


Dvosobni stan u novogradnji, površine 54 četvorna metra uređen je prema željama i zahtjevima mlade vlasnice. Za to su se pobrinule arhitektice Anna Khaulina i Natalya Korolova iz studija Academy of Space.

Cilj projekta bio je stvoriti moderan i šarmantan dom, vizualno povećati prostor i koristiti vlasničine omiljene terakota nijanse. Stvorene je ugodan i topao moderni dom s dozom minimalizma. Kako je vlasnica krojačica po zanimanju a bavi se i kreiranjem odjeće, bilo je važno stvoriti ugodno mjesto za rad na šivaćem stroju.

Foto: Natalija Gorbunova

Zatečen je sasvim standardan raspored u stanu, pa ga vlasnik nije htio mijenjati. No, u maloj kupaonici nije bilo dovoljno mjesta za aparate, pa je odlučeno da se perilica rublja ugradi u ormar u hodniku, a bojler u ormar u spavaćoj sobi, što baš i nije najsretnije rješenje.

Foto: Natalija Gorbunova

U otvorenom dnevnom prostoru arhitektice su odlučile maksimalno iskoristiti boju i kuhinju istaknuli većim volumenom terakote. Kako bi se uravnotežila svijetla nijansa, pozadina je izrađena od sivog porculanskog kamena, a dnevni boravak uređen je u nježnim bež tonovima. Ukupna shema boja nadopunjena je crnim detaljima poput slavine i armature.

Foto: Natalija Gorbunova

Visoka skrivena vrata obrubljena u istoj boji kao i zidovi pomogla su u izbjegavanju efekta zagušujućeg stropa, dok su velika ogledala vizualno proširila granice prostora. Okomite letvice postavljaju ritam i omogućuju nam stvaranje zanimljivih prijelaza boja i tekstura.

Foto: Natalija Gorbunova

Arhitektice su nastojale stvoriti idealan prostor ne samo za opuštanje, već i za kreativnost. U spavaćoj sobi su tako organizirale primjerice veliki prostor za rad na šivaćem stroju. Pored njega se može postaviti parni sustav s profesionalnim glačalom. Osim toga, stol u dnevnoj sobi se lako može pretvoriti iz stola za blagovanje u stol za pravljenje krojeva i rezanje.

Foto: Natalija Gorbunova
Komentari