ELEGANCIJA I PRIRODNOST: stan kao savršen za tročlanu obitelj koja voli profinjenu jednostavnost

Ovaj trosobni stan novi je dom po mjeri tročlane obitelji. Saznajte sve o uređenju i zavirite u svaki kutak ovog elegantnog i funkcionalnog interijera.


Vodimo vas u stan u novogradnji, površine 68 četvornih metara. Stan se sastoji od dnevnog boravka, blagovaonice i kuhinje koje čine otvoreni prostor, dvije spavaće sobe od kojih je jedna dječja, a druga roditeljska, kupaonice,  gostinjskog WC-a i hodnika.

Vlasnici su za uređenje angažirali dizajnericu Olgu Paninu iz Panina Design Studija, a njihovi zahtjevi nisu bili brojni. Nisu htjeli ništa pompozno, kao ni jarke boje ili pak umjetne materijale.

S druge strane, sviđala im se elegancija. Sanjali su o jednostavnom, elegantnom i praktičnom interijeru koji bi odražavao njihovu ljubav prema drvu, a u isto vrijeme imao vintage dodir. Interijerom dominiraju asimetrične kompozicije i grafike u obliku okomitih linija.

Foto: Roman Mokrov

Ulaskom u otvoreni dnevni prostor kojim se provlače tonovi koji asociraju na prirodu te djeluju vrlo umirujuće, kao da se nalazite u šumskoj bajci – iznad sofe visi slika s prizorom zimzelenih stabala, koju je umjetnik naslikao posebno za ovaj interijer. Motivi slike povezuju se s prizorom koji se pruža kroz velike otvore – pored zgrada tu su i brojna stabla.

Foto: Roman Mokrov

U dnevnom prostoru središte kompozicije je okrugli blagovaonski stol sa stolicama, a ostatak prostora organiziran je oko njih. Tapecirane zelene stolice unose eleganciju i udobnost.

Kuhinja je organizirana vrlo jezgrovito, svaki detalj je promišljen tako da nema vizualne ‘buke’. Okomite letvice i keramika visokog sjaja vizualno povećavaju visinu prozora, dok tamno smeđe fronte daju prostoru toplinu.

Još jedan zanimljiv detalj koji su vlasnici željeli je je šank pored prozora, s hrastovom pločom. S njega se pruža nevjerojatan pogled na okoliš.

Foto: Roman Mokrov

Roditeljska spavaća soba slijedi koncept prirodnih umirujućih tonova i toplih zemljanih. Mnogima će pažnju najviše privući radni stol koji je uz stakleni vanjski zid odnosno prozor od poda do stropa, a kada je riječ o dekoracijama onda će biti biti drveni panel iza kreveta.

Foto: Roman Mokrov

Dječja soba dovoljno je velika da se u nju smjesti i mini dvosjed te niz igračaka, uključujući i wigwam. Unatoč činjenici da panoramski prozori zauzimaju većinu prostora, dizajnerica je ipak uspjela napraviti skladišni ‘otok’ u uglovima. Vlasnici ih kasnije mogu koristiti i kao radne stolove za djecu tako da na njega pričvrste ploče stola.

Foto: Roman Mokrov
Komentari