SPAVAĆA SOBA: neodoljive zelene nijanse koje umiruju i pozivaju na opuštanje

Spavaća soba osim za spavanje mjesto je i na kojem se volimo opuštati na kraju radnog dana. Jedna od stvari zaslužnih za opuštajuću atmosferu jest i uređenje, a naročito boje. Stoga, ako ste u potrazi za bojom koja će stvoriti umirujuću i opuštajuću atmosferu u spavaćoj sobi, pogledajte fotografije u nastavku i razmislite o zelenoj boji

 

 

Boje mogu imati psihološki učinak na nas, a jedan od njih je i onaj opuštajući, a od svih nijansi iz spektra boja, zelena je ona koja naviše opušta. Prikladna je za svaku prostoriju u domu, a naročito za spavaću sobu.

Foto: El Mueble

Klasična spavaća soba s nježno zelenim zidovima u kombinaciji s prirodnim materijalima i neutralnim bojama odličan je izbor za one koji vole jednostavnost i prirodu. Soba ostavlja dojam svježine, elegancije i svestranosti.

FOTO: El Mueble

Ako još uvijek niste sigurni da želite obojiti zid u neku od nijansi zelene, razmislite o detaljima u toj boji. Posteljina, ukrasni jastučići, biljke u nježnim zelenim nijansama imaju gotova pa sedativni učinak.

FOTO: El Mueble

Još jedna od nijansi stvorenih za opuštanje jest maslinasto zelena, ali u nježnim tonovima. Vrlo je svestrana i jednostavna za kombiniranje jer se uklapa s većinom drugih boja i nijansi.

 

FOTO: El Mueble

Za one koji nisu ljubitelji nježnih i pastelnih tonova, ali u spavaćoj sobi ne žele ni neonsko zelenu nijansu, mint zelena najbolji je izbor. Lako se kombinira s drugim bojama, a uklopit će se u svaki stil uređenja, bez obzira na to radi li se o retro ili klasičnom.

 

FOTO: El Mueble

Još jedna ideja ako ne želite zelene zidove su dominantni komadi. Noćni ormarić, sofa ili tepih u zelenoj boji dati će sobi karakter i svježinu.

Foto: El Mueble
Komentari