Neodoljivi šarm galerija

Galerije u dvoetažnim stanovima stvaraju otvorenost prostora i čine ga jedinstvenim. Idealni su za smještanje spavaćih i radnih soba, no nerijetko prostor ispod galerija koje poput malog balkona natkrivaju dio prostorije nema jednaku količinu prirodne svjetlosti kao i ostatak prostorije. Zato ispod galerija valja postaviti adekvatnu stropnu ili zidnu rasvjetu.

PANARIA
PANARIA

Ako se ispod galerije smješta sjedeći namještaj, predlažemo da se posebna pažnja posveti zvučnoj izolaciji kako zvuk koraka ne bi ometao i izazivao nelagodu – taj problem najjednostavnije je riješiti upotrebom debljih tepiha ili čak tepisona postavljenih od zida do zida. Kako je gornja etaža obično ‘rezervirana’ za mirniji dio stana, odnosno spavaće sobe, također predlažem obratiti pažnju i na dobru zvučnu izolaciju zidova. Ako se u galerijskom prostoru nalazi otvorena spavaća soba, obavezno se posavjetujte sa stručnjacima oko najboljeg mogućeg sustava ventilacije i pročišćavanja zraka.

Galerije su posebno atraktivne u visokim tavanskim stanovima, gdje će kosine zidova doprinijeti stvaranju jedinstvene, originalne šarmantne atmosfere, a veći krovni prozori ‘okupati’ čitav prostor čistoćom prirodne svjetlosti.

Stoga, ako imate dovoljnu visinu za smještanje galerije, razmislite o tome da dobijete dodatan prostor i date poseban pečat svom domu.

Komentari